SURVIVAL: Оцеляване

Разгледани продукти

 • SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав

  SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав ОТ ИНГОЛЩАТ ДО НУЛЕВИЯ КИЛОМЕТЪР  /Съдържа и 2 филма/ Автор: Людмил Георгиев Издател: Атеа БуксГодина на издаване: 2014Брой...

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Reduced price! SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав ОТ ИНГОЛЩАТ ДО НУЛЕВИЯ КИЛОМЕТЪР View larger

SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9789548999656

SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав

ОТ ИНГОЛЩАТ ДО НУЛЕВИЯ КИЛОМЕТЪР 

/Съдържа и 2 филма/

Автор: Людмил Георгиев
Издател: Атеа Букс
Година на издаване: 2014
Брой страници: 320
Корици: меки

More details

Atea Books

20,61 лв.

-10%

22,90 лв.

 • Анотация:

   

  "SURVIVAL 6Оцеляване по Дунав" е впечатляващ пътепис за най-голямата в света организирана гребна регата по река, известна като ТИД (Tour International Danubien). Само малка част от участниците в нея успяват да издържат на 77-те дни гребане и да изминат 2500 км по река Дунав до Черно море. Що за хора са днешните водни туристи и кое ги мотивира да тръгнат по Дунав? Дали плаването е просто ексцентричен начин за почивка? Какво е да „изчезнеш“ за два и половина месеца от цивилизацията и да заживееш на палатка, като гребеш десетки километри всеки ден? Какво дава и какво отнема подобно пътуване с малката лодка? Какво струва подценяването на критична ситуация или секунда невнимание? Как може да се оцелее физически и психологически? Какво кара авантюристите с гребла години наред да остават верни на реката и в състояние ли е нещо да ги откаже занапред? Това са част от въпросите, чиито отговори авторът търси от борда на каяка си.

  Книга за цялостното вълнуващо приключение се публикува за пръв път в шестдесетгодишната история на регатата. Описаните преживявания са богато илюстрирани с авторски фотографии и зареждат с позитивизъм и желание за впускане в непознатото, което ще ни направи по-уверени в себе си и по-добри.  Към пътеписа е приложен и наръчник за бъдещия участник в ТИД.

  Още преди затварянето на последната страница на книгата много от читателите ще са нетърпеливи да се впуснат в своята дунавска одисея...

   

  Съдържа:

  - Приключения и преживявания

  - Наръчник за оцеляване по ТИД

  - Правила за плаване по Дунав

  - Правила за участие в ТИД

  - Съдържа 2 филма с преживявания по река Дунав

  Линк за сваляне: ateabooks.com/dunav

  - Съдържа над 280 снимки

   

  За автора:

   

  Доц. д-р Людмил Георгиев е роден на 24.12.1960 г. във Варна. Завършил е с отличие Средното полицейско училище в Пазарджик, факултетите „Полиция“ на Академията на МВР и „Журналистика и масова комуникация“ на СУ „Св. „Кл. Охридски“ /профил „Печат“/. Специализирал е криминалистика в Русия, както и „Операторска работа“ в НАТФИЗ – „Кр. Сарафов“. Участвал е като обучаем и обучител в множество международни проекти и семинари в областта на криминалистиката и разследването с партньори от Германия, Франция, Австрия, Холандия и САЩ. Като служител от вътрешното министерство има над 27 години стаж, в различните периоди от практиката си е бил патрулен полицай, разследващ полицай, експерт-криминалист, полицейски говорител. От 1997 г. е преподавател по „Криминалистика“ във висшето училище на МВР, а по-късно и в СУ „Св. Кл. Охридски“, в Професионален колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец“, в Международния институт по бойни изкуства и специални тактики. От февруари 2011 г. е преподавател по „Криминалистика“ и по „Съдебни експертизи“ и в Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Вещо лице – криминалист е и към Софийски градски съд, изготвя експертизи основно в областта на документните и видеотехнически изследвания. През 2000 г. защитава докторска дисертация по правна социология, а през 2011 г. след конкурс е назначен на академичната длъжност „Доцент по криминалистика“ в Русенския университет. Има отпечатани стотици журналистически материали, документални разкази и фотоснимки на полицейско-криминална тематика и такива, които са посветени на пътешествия по реки и морета с каяци и яхти. Публикувал е множество научни статии и учебни пособия в областта на криминалистиката и на връзките с обществеността. Основател и дългогодишен главен редактор е на вестник „Следа“ – електронно издание на Академията на МВР.

  През 1992 г. доц. д-р Людмил Георгиев става създател и организатор на литературно-криминалната поредица Библиотека „Полиция“. В нея са издадени 36 заглавия само от български автори. Автор е на седем художествени книги и е съавтор на други осем. Значителна част от творбите му – разкази, новели и романи са печелили престижни литературни конкурси. Неговите романи „Обречените“ и „Мръсна задача“ са номинирани за „най-добри полицейски романи от български автор“. По тях той е създал и литературни сценарии. През 2011 г. доц. Георгиев става основател и на най-новата поредица за детски образователни игри с професионална насоченост „Стани най-добрият!“ и е техен автор и съавтор. От 1999 г. авторът редовно плава с каяк по различни наши и чуждестранни реки. Най-впечатляващото му пътешествие е по Дунав, където в рамките на гребната регата ТИД изминава на етапи около 2500 км. Има сертификат за шкипер – обикалял е и с ветроходни яхти около шотландски и гръцки острови. Водните си преживявания отразява в дневници, чрез фотоснимки и видеофилми. Доц. Георгиев е и страстен колекционер на полицейски, пожарникарски, военни и морски фуражки, каски, барети, кепета и униформени шапки. В уникалната си за България колекция той има над 320 екземпляра от 40 страни.

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав

  SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав

  SURVIVAL 6: Оцеляване по Дунав

  ОТ ИНГОЛЩАТ ДО НУЛЕВИЯ КИЛОМЕТЪР 

  /Съдържа и 2 филма/

  Автор: Людмил Георгиев
  Издател: Атеа Букс
  Година на издаване: 2014
  Брой страници: 320
  Корици: меки

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане