Категории

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

 

Нова книга:

КРИМИНАЛИСТИЧЕСКА ТЕХНИКА И КРИМИНАЛИСТИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

КРИМИНАЛИСТИЧЕСКА ТЕХНИКА И КРИМИНАЛИСТИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

       В предлаганото пособие детайлно са разгледани и разработени в теоретичен и практически аспект основните въпроси, свързани със съвременните технико-криминалистически научни методи и средства, използвани в процеса на разкриване и документиране на престъпленията. Засегнати са съществени проблеми и тенденции в развитието и методологията на криминалистическата техника. Обобщена е съвременната експертна практика при изготвянето на различните видове криминалистически експертизи.

 

      Авторът д-р Пламен Митев работи в системата на МВР от  2003 година до сега. Притежава богат практически опит като експерт-криминалист, има и редица специализации в областта на съдебните експертизи. Научните му интереси са насочени към криминалистическата техника и методология при изследването на различните видове следи и веществени доказателства. Той е хоноруван преподавател по криминалистика във Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" .

Повече за книгата: >>>>

 ..................................................................................................................................................

     Имаме изключителното удоволствие да ви поканим на премиерата на криминалния роман „Атон“ на италианския писател Франческо Фратини, който ще бъде гост в Литературен клуб „Перото“ на 13 декември (четвъртък), НДК, гр. София!

     Франческо Фратини е роден във Варезе (Италия) – град на границата с Швейцария, през 1966 г. Занимава се с фирмено консултиране, мениджмънт и административно управление.

     Живее и работи в България от 2009 г., като подпомага италианските предприемачи да инвестират в страната. Благодарение на усилията му, през тези години са се родили над 250 италиански фирми с успешна реализация у нас.

     Истинската му страст обаче винаги са били криминалните романи, шпионските филми и юридическите трилъри. Идолите му в литературата са Дан Браун и Патриша Хайсмит, а киното го пленява заради Ал Пачино и Жан Рено.

     Романът „Атон“ е изключително динамична и интригуваща история с дъха на добре заплетените криминални истории, имащ силна отправна точка за завладяващо филмово развитие и със сериозна заявка за следващи срещи.

Атон. Представяне

.....................................................................................................................................................................

6.02.2018

Премиерата на новата книга на писателя Людмил Георгиев "Криминалистите"! 

Място: Регионална библиотека "Любен Каравелов" - гр.Русе

Дата: 6 февруари 2018 г. от 18:00 часа

Книгата носи заглавието и на цяла поредица от крими загадки – игри за ума, които предстоят да бъдат публикувани от издателство Атеа!

„Криминалистите“ е четиво създадено на основата на действителен случай в гр.Русе, като са променени имената на част от героите. Състои се от сюжетна част и приложение с отговори. Книгата е предназначена за любителите на „чистата“ криминалистика, които обичат да анализират и разплитат сложни случаи на основата на факти, знания и интуиция. Основната идея е читателят непосредствено да участва в разследването, съвместно с екипа професионалисти. За тази цел на определени места в текста, с развитието на действието има поставени и въпроси. При желание, читателят може да си отговори на тях мислено или в писмен вид, като за улеснение е предвидено приложение 

Виж повече:

Представяне в гр. Русе >

Представяне в гр. РусеПредставяне в гр. Русе

Представяне в гр. Русе

............................................................................................................................................................................................................

16.02.2016

 

Напусна ни един рицар на честта. И ни завеща: 


"Не убивайте любовта! Без нея сте живи тела с мъртви души!"

Донка Петрунова


Ще го помним!

Винаги е трудно, когато някой си отива, още повече ако е приятел и съмишленик!
След кратко боледуване на 15.02.2016 г. ни напусна бележитата българска писателка Донка Петрунова.

Поклонението ще се състои в четвъртък 18.02.2016 г. от 11.30 часа в Централни софийски гробища - Църквата.
Поколон пред светлата ѝ памет!

 

 Донка Петрунова е автор на 23 книги и е сред най-четените съвременни български писатели. Едни я наричат "Българската Агата Кристи" заради интересните криминални сюжети, които развива в романите си, други – "Летописец на Прехода", заради задълбочените анализи на годините, в които живеем. По времето на тоталитаризма тя прави първото сериозно журналистическо разследване на женската престъпност, а в началото на демокрацията се отпечатва първият ѝ роман за българската мафия. Пише за клошари и олигарси, за държавници и дребни мошеници. Безпощадна е към продажните и некомпетентни политици, благоговее пред честните и достойни хора.

 

 

...........................................................

Издателство Атеа ще участва в АЛЕЯ НА КНИГАТА, гр. Пловдив, площад „Централен“, 9-14 юни, шатра No.2.

Заповядайте!

 

 ............................................................................................................................

Имаме удоволствието да Ви поканим на премиерата на новата книга на изтъкнатата българска писателка Донка Петрунова "Стълба за двама".

Премиерата ще се състои на 28 май т.г. от 18.30 часа в зала 7 на НДК.

Заповядайте! Ще се радваме да се видим и да бъдем гости на Донка Петрунова! Романът „Стълба за двама” е истински бестселър! Чете се на един дъх...


Издател: Атеа
Повече за книгата:
http://ateabooks.com/atea-books/4153--.html

 

................................................................................ 

Защо един английски шпионин издирва изгубена от две хилядолетия тайна?
И как мистичното изкуство на Орфей може да промени съдбата на все по-разединеното човечество?

Каним Ви в книжарница „Хеликон” на бул. „Цар Освободител” (хотел „България”), в 18 часа, в петък, 16 май, на представянето на романа „Тракийският капан” от Джон Кей.

Според издателство „Атеа”, чието дело е прекрасното издание, „Тракийският капан” има потенциал да се превърне в световен бестселър. 

Сюжетът е изтъкан от десетки нишки, преплетени в една от най-увлекателните истории, които някога сте чели. Блестящ диалог и описания, които Ви карат да се чудите докъде е истината и откъде започва художествената измислица в романа.  А дали изобщо има някаква измислица?

Очакват Ви спиращи дъха сцени, които са описани така, сякаш ги виждате с очите си. И не на последно място, разкрития за неизвестна, но истинска информационна война, чиито жертви внимание! – са българската история и култура.

В представянето ще участват Николай Акимов  кинорежисьор, ст.н.с. Петър Добрев – автор на над 20 книги с историческа тематика, д-р Ангелина Давидкова – психоаналитик, и писателят Кънчо Кожухаров, превел книгата. Те ще Ви дадат възможност да погледнете в творческата лаборатория на автора и бъдещия му роман, който, надяваме се, също ще бъде изда-ден от „Атеа”.

 

.........................................................................................................................

Заповядайте от 10 до 15 декември на 41 софийски международен панаир на книгата. Очакват ви огромни намаления само до 15 декември. Възползвайте се!

 

05.11. 2013 г. - Писателят Марко Пицути пристига в България на 14 ноември!

 

Скандалният писател Марко Пицути разкрива тайни на монополите

 

Скандалният италиански автор Марко Пицути, недолюбван от монополите и обичан от масите, за първи път в България представя своите колосални разкрития в поредицата от книги „Какво скриха от нас...“ на 14.11.2013 г. в книжарница „Хеликон”, Гранд хотел „България”, 19.00 часа, София.

Експерт в разкриването на секретна информация в полза на обществото: забранените научни открития, спестяващи енергия; безжичното пренасяне на електроенергия; забранените лекарства, които лекуват; големите измами и опасности в съвременната медицина; скритите археологически открития и древни науки; задкулисните игри в световната политика; световните безчинства на каста банкери, които властват над света.

Авторът

Марко Пицути е роден в Рим през 1971 г. Доктор по право, завършил Римския университет „Сапиенца”, писател и лектор. Работил е в най-престижните държавни институции - Камарата на депутатите, Сената на Републиката и Държавния съвет. Чест гост е на радио и телевизионни канали в страните от Западна Европа в качеството си на експерт по свобода на информацията и като научен изследовател.

Извън политико-идеологическия контекст е в рязък контраст спрямо сегашната „представителна“ партийно-елитарна система; насърчава правилата на модерната демокрация – тип швейцарски модел, като единствена реална възможност за израз на народния суверенитет.

В областта на научнопопулярните науки си партнира с Музея на енергията. През 2011 г. поставя нов световен рекорд за пренос на електрическа енергия без кабели, директно под формата на променлив ток (без системата wi-tricity – безжично електричество), използвайки изключително технологията на Никола Тесла от края на 19 век.

Сътрудничи си с програмата „Mistero“ на канал Italia Uno, където показва едни от най-спорните научни експерименти (нискоенергийни ядрени реакции, ефекта Biefeld-Brown, предаване на безжична енергия и др.). Публикува статии за едноименното списание, излязло за първи път от печат през 2012 г. и утвърдило се веднага като издателски успех.

Книгите

Повече от двайсет години Марко Пицути прави свои независими проучвания, чиито плод са шестте му книги с огромен успех, издадени в Италия, Испания, Южна Америка, както и първите 4 в България:

 

1. Забранените научни открития

2. Търговия с душите ни

3. Забранените археологически открития

4. Забранените лекарства, които лекуват. Търговци със здравето

5. Забранените научни експерименти  

6. Забранената революция

 

Очаквайте най-големият враг на монополите и дезинформацията – в България!

14 ноември, 19 часа; Гранд хотел "България"; Книжарници "Хеликон"

 

01.11. 2013 г. - Нова книга от поредицата "Какво скриха от нас..." -

"Забранените лекарства, които лекуват. Търговци със здравето":

След бестселърите "Забранени научни открития" и "Търговия с душите" и "Забранените археологически открития", които покориха българския книжен пазар седмици след издаването им, издателство "Атеа" продължава успешната поредица с най-големият бестселър автора Марко Пицути! 

Книгата е задълбочено разследване на големите задкулисни игри на Биг Фарма с неизбежни въпроси за истинската цена на нашето здраве.

 

 

02.08. 2013 г. - Нова книга от поредицата "Да паднеш от страх". 

Най-страшните чудовища и злодеи, които светът познава:

 

Изданиe за митологични и фантастични чудовища и същества - КНИГА 13.

Тази колекция от над 40 митологични същества, ще ви накара да потръпнете и ще ви забавлява с изключителни цветни илюстрации

 

08.07. 2013 г. - Нова книга от поредицата "Какво скриха от нас..." -

"Забранените археологически открития":

След бестселърите "Забранени научни открития" и "Търговия с душите", които покориха българския книжен пазар седмици след издаването им, издателство "Атеа" продължава успешната поредица с нова книга!

"Забранените археологически открития" ще излезе от печат на 08.07.2013 г. Авторът отново и на тази книга е популярният италианец и експерт в шокиращите разкрития Марко Пицути.

Новото четиво е старателно изследване, добре документирано с най-противоречивия и дискутиран през последните години материал от историческо и археологическо естество. На прицел са парливи теми, като новата концепция за развитието на човешкия прогрес, изгубените цивилизации, тайнственият генезис на еврейския народ, появата на Христос като историческа личност, създаването на Новия Завет, оцеляването на Ордена на тамплиерите. 

"Забранените археологически открития" е кратка антология на цензурираните находки и древни науки отвъд официалната истина.

Новата книга, както и всички останали книги на издателството, могат да бъдат поръчани с намаление и доставка до точен адрес от официалния сайт на "Атеа Букс"!

 

18.06. 2013 г. - "Време за камъни":

Излезе от печат новата книга на издателство „Атеа” - „Време за камъни” – сборник със стихове на 19 журналисти поети. Премиерата ще бъде на 19 юни, от 18 часа в Музикалната зала на Военния клуб в град София.
Събитието обещава много стихове,  музика, вино и...камъни.

На място ще може да се срещнете с Балчо Балчев, Венелин Митев, Венцислав Паскалев, Димитър Дженев, Евелина Гечева, Иглика Горанова, Иван Матанов, Кръстю Пастухов, Любен Лачански, Мариана Кирова, Михаил Григоров, Надя Попова, Оля Стоянова, Силвия Бимбалова, Силвия Стефанова, Спасиана Кирилова, Татяна Атанасова, Татяна Явашева и Христо Христов.

Защото както е казал Шели „поетите са  непризнатите законодатели на света”.

Заповядайте, очакваме ви!

 

18.05.2013 г. - градинка пред библиотека "Любен Каравелов, Русе:

За първи път в Русе: участвайте в конкурси за деца и възрастни и спечелете страхотни награди – книги, пъзели и образователни игри!

Събитието ще се проведе от 14 до 17 часа.

Включете се и участвайте в състезания за:

Най-бързо четене на книги

Най-бързо редене на пъзели

„Стани най-добрият!” с настолните образователни игри на издателство „Атеа”.

Спонсори на събитието: издателство „Атеа”, издателство „Коала Прес” и издателство „Ахат”.

Заповядайте, очакваме ви!

 

20.04-21.04.2013 - езерото "Ариана", София:
В предпоследния уикенд на месец април ще се проведе Детски празник на книгата. Десетки издателства ще представят книгите си на специално организират детски базар. Издателство "Атеа" също ще участва в книжното събитие!
От 10:00 до 18:00 часа ще имате възможност да се запознаете с нашите книги! Ще имате възможност да ги разгледате, да чуете интересни факти за тях от издателите, да се осведомите за новите заглавия и да ви бъде препоръчана най-подходящата за вашето дете книга.
Заповядайте, очакваме ви!

 

Февруари 2013:
Издателство "Атеа" има удоволствието да Ви съобщи за най-новата си поредица за експлозивни разкрития!

На пазара от 11 февруари 2013 г. са първите две книги от нея "Забранените научни открития" и "Търговия с душите ни" с автор Марко Пицути.

Запознайте се с откритията на учените-бунтари: Никола Тесла, Мартин Флайшман, Стенли Понс, Луис Керван, Едуард Лийдскалнин, Джон Вилхем Райх, Руджеро Мария Сантили, Виктор Шаубергер, Джон Хътчисън, Марко Тодескини, Илия Вълков и много други, осъдени на забрава от академичната научна общност. Напълно е развенчан един от най-разпространените митове на нашата епоха – че науката е в услуга на човечеството. Истината е, че глобалният финансов елит от години съзнателно манипулира прогреса...

Запознайте се с т.нар. Нов световен ред - вековен план, който предвижда съсредоточаването на всички ресурси на планетата в ръцете на малък елит от супербанкери.

Книгите могат да бъдат поръчани с намаление и доставка до точен адрес от официалния сайт на "Атеа"!

 

Ноември 2012 г.:

Очаквайте новата книга на издателство "Атеа" - Разпознаване на фалшиви и подправени документи. Авторът, Йооп Холехи, 
е действащ полицейски служител с дългогодишен стаж в областта на разпознаването и изследването на фалшиви и подправени документи от цял свят. До момента книгата му е издадена в Холандия и във Великобритания и е настолно четиво за хиляди униформени и цивилни служители не само в Европа. Книгата има специално приложение в българското си издание - суринамски банкноти и лична карта, които могат да се открият в първия й тираж.

Август, 2012 г. - "Алея на книгата", Варна:

Книгите на издателство "Атеа" може да разгледате и закупите на място във Варна! За трета поредна година от 03.08 до 12.08 2012 г. във Варна ще се проведе базар "Алея на книгата". Тази година в него ще участват 25 издателства от страната и 6 от Варна. Oфициалното откриване на базара ще се състои на 03.08.2012 г. от 17:30 часа на ларгото пред хотел "Черно море. 


Юли, 2012 г. - "Морска алея на книгата", Бургас:

Между 21-ви и 29-ти юли 2012 г. издателство "Атеа" ще участва в "Морска алея на книгата", която се провежда в Бургас за втора поредна година. Алеите около Културен център "Морско казино" и сцена "Охлюва" ще бъдат заети с шатри на 25 водещи издателства. Официалното откриване е на 21-ви юли от 17: 30 часа. Заповядайте да разгледате нашите книги и продукти!

 

Добре дошли в обновения сайт на ateabooks.com! Желаем Ви приятно пазаруване!

 

 


  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане