Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Reduced price! ШПИОНИ С НЕЖНИ ИМЕНА – ЖЕНИТЕ В РАЗУЗНАВАНЕТО View larger

ШПИОНИ С НЕЖНИ ИМЕНА – ЖЕНИТЕ В РАЗУЗНАВАНЕТО

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197280944

ШПИОНИ С НЕЖНИ ИМЕНА – ЖЕНИТЕ В РАЗУЗНАВАНЕТО

Автор:  ТОДОР БОЯДЖИЕВ и МИХАИЛ ЛЮБИМОВ

Брой страници: 226

Формат: 14,5 см / 21 см

Престоящо отпечатване 23 февруари!

Поръчай предварително с отстъпка.

More details

16,00 лв.

18,00 лв.

-2,00 лв.

 •      Авторите – двама от последните мохикани-професионалисти от разузнавателните служби на две различни държави, увлекателно описват „артистичния“ живот на жени от разузнаванията на няколко страни. Тези чаровни дами често се налага да „забравят“ дори своите рождени имена, да влязат в реквизита на нова биография и да се отдадат на онази вековна професия на интелекта – THE INTELLIGENCE, но и професия на „плаща и кинжала“.

       Какво се случва, когато любовта и разузнаването живеят в съседство и под един балдахин?

       Нека читателите сами да повдигнат завесата и станат съпричастни към живота на Мата Хари – куртизанка, обслужваща разузнаванията на две воюващи страни, графиня Ливен – ухажвана от австро-унгарския канцлер фон Метерних и докладваща лично на руския император, американките

  Лона Коен – доставяща документите по Проекта „Манхатън“, и нелегалката Макинтош, Олга Чехова - любимка на Фюрера, българките Кръстана Янева – член на „Червеният оркестър“, и „Ирен“, руските разузнавачки Лариса и „Жанна“, Стела Римингтън – шеф на английското контраразузнаване, изключителната ни съвременничка Елена Вавиловаи още, и още...

       Предговорът е от проф. Андрей Безруков, представител на новото поколение в професията, за която казват, че е „удоволствие, за което участниците скъпо плащат“.

   

  За авторите:

         Тодор Бояджиев е работил повече от 30 години в българското разузнаване. Започнал като лейтенант - разузнавач, стига до зам.-началник на разузнаването. През 1990 г. става първият главен секретар на МВР и получава генералско звание. Паралелно с кариерата си на разузнавач е зам.-търговски представител на България в САЩ и пълномощен министър в мисията ни към ООН в Ню Йорк. С указ на губернатора на Оклахома е почетен посланик на добра воля на щата. Депутат в  7-то ВНС и 39-то ОНС.

   Автор на повече от десет книги за разузнаването, някой от които издадени на руски и английски език. За книгата “Ким Филби – Разузнавача – Човека” е награден с руския медал “Ветеран на Студената война”. Доктор хонорис кауза и почетен професор.

   

         Михаил Любимов е роден в семейство на чекист.Завършва МГИМО, работи в МВнР, преминава на служба в разузнаването. През 1961 г. е в Лондон, където под  дипломатическо прикритие се занимава активно с политическо разузнаване. В края на 1964 г., след като британското контраразузнаване не успява да го вербува, властите го обявяват за персона нон грата. В Москва Любимов ръководи работата по Англия.

  Доктор на историческите науки. Под негово перо се раждат повече от десет кнгиги, много от тях преведени и на български език. Мосфилм и Холивуд снимат филми по негови сценарии.

  С типичното сичувство за хумор определя разузнаването като „форма на наслада, за която ти плащат“.

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  ШПИОНИ С НЕЖНИ ИМЕНА – ЖЕНИТЕ В РАЗУЗНАВАНЕТО

  ШПИОНИ С НЕЖНИ ИМЕНА – ЖЕНИТЕ В РАЗУЗНАВАНЕТО

  ШПИОНИ С НЕЖНИ ИМЕНА – ЖЕНИТЕ В РАЗУЗНАВАНЕТО

  Автор:  ТОДОР БОЯДЖИЕВ и МИХАИЛ ЛЮБИМОВ

  Брой страници: 226

  Формат: 14,5 см / 21 см

  Престоящо отпечатване 23 февруари!

  Поръчай предварително с отстъпка.

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане