World History Series

Разгледани продукти

 • История на изтезанията
  История на изтезанията

  История на изтезанията Автор: Браян ИнесИздател: АтеаГодина на издаване: 2011Брой страници: 224Корици: мекиРазмери: 22х16.5 смТегло: 438 грама Разпродажба!...

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Reduced price! История на изтезанията View larger

История на изтезанията

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789548999298

История на изтезанията

Автор: Браян Инес
Издател: Атеа
Година на издаване: 2011
Брой страници: 224
Корици: меки
Размери: 22х16.5 см
Тегло: 438 грама

Разпродажба! До изчерпване на количеството!

More details

Atea Books

11,20 лв.

-30%

16,00 лв.

 • Поредица: World History Series 

  Несъмнено  изтезанията са  престъпление срещу човечеството. Колкото и отвратителна да ни изглежда тази практика, тя е била смятана за законна в продължение най-малко на три хиляди години и е съставлявала част от повечето закони в Европа и Далечния изток. История на изтезанията е пълен исторически преглед на мъченията от най-ранното им използване до наши дни.

  Книгата разказва за много инструменти и техники за мъчение, които варират от порочно брутални методи за изтезаване, до изтънчени психологически жестокости. Дибата , един от най-отдавна измислените уреди за изтезание, за първи път описана  в древна Гърция, служела за разпъване на тялото на жертвата в две противоположни  посоки. Инструментите за притискане на палците били въведени в западна Европа от Русия през 17 век. С настъпването на 20 век идва и употребата на нови технологии: електроди били прикрепвани към различни части от тялото на жертвата за причиняване на електрошокове, докато много на брой наркотици, в това число и халюциногени били употребявани за изтръгване на признания.

  Официалната причина за прилагане на изтезания е била получаването на необходимата информация: от даден престъпник, който да признае степента на своите престъпления и да назове съучастниците си; от даден военнопленник, който може да знае за намеренията на командването; от даден еретик, който може да бъде убеден да признае своите убеждения или да приеме други или от даден терорист, чийто действия могат да бъдат заплаха за десетки хиляди невинни хора.

  Исторически най-новите случаи на изтезания се преразглеждат, включително и мъченията по време на съвременните войни, в частност в Германия и Далечния изток, по време на Втората световна война. По време на Алжирската война (1954 – 1962), френската армия прибягва до масово до изтезания, още повече че те са обичайна практика там и досега. Има недвусмислени доказателства  за злоупотреба с психологически изтезания при разпит на заподозрени от ИРА, в северна Ирландия.

  Тази книга разглежда подробно, в детайли, борбата срещу изтезанията. Днес  Амнести интернешънъл е най-първостепенната организация, която се бори срещу тях. Тяхната 40- годишна борба обаче показва, че няма никакви признаци за слагане на край на злоупотребата с  изтезания :  при политически и криминални затворници  в много страни от света, все още това е практика.

  Книгата История на изтезанията е щателно проучване, където детайлите на текста са подсилени от над 100 офорта, картини и фотографии. Това е забележителен общ преглед на човешката безчовечност, употребата и злоупотребата с власт, както извън правовата система така и в самата нея.

   

  За автора:

     Браян Инес пише около 30 години за странични събития в историята–неговите публикации в тази област включват книги за пиратство, шпионаж, остракизъм и революционни движения. Като художествен директор на седмичното издание „Man myth & Magic”, през  70-те години, той се запознава с широк кръг окултисти и магьосници и впоследствие написва много книги и статии с окултен сюжет за мистериозни събития-последно излиза от печат „Catalogue of Ghost Sighings(Blandford 1996).Автор е и на два романa „The Red Baron Lives!” и „Red Red Baron” . В последните години „Real Life Crimes” e неговият голям принос към юридическите науки и наказателни  дела.Той е член на Crime Writers’ Association  и Chartered Society of Designers.

  Браян Инес работи и пише в своя дом-бивша, направена от желязо воденица-в южна Франция, близо до Rennes-le-chateau.

   

   

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  История на изтезанията

  История на изтезанията

  История на изтезанията

  Автор: Браян Инес
  Издател: Атеа
  Година на издаване: 2011
  Брой страници: 224
  Корици: меки
  Размери: 22х16.5 см
  Тегло: 438 грама

  Разпродажба! До изчерпване на количеството!

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане