Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Система за начално ограмотяване – Лесно пиша и чета със шарените кубчета View larger

Лесно пиша и чета със шарените кубчета – Най-лесната система за начално ограмотяване

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА 

ДА НАУЧИМ СЪГЛАСИТЕ

Автор: доц. дфн. Добринка Райнова, академик на МАБИК (Международна академия по българознание, иновации и култура) към ООБ 

Общо стр.: 88

36 ШАРЕНИ КУБЧЕТА + ПРИКАЗКА ЗА ГЛАСНИТЕ + ПЕСЕН ЗА ГЛАСНИТЕ+

ПРИКАЗКА "ПРАЗНИКЪТ НА БУКВИТЕ" + 7 СЛОБЯЕМИ КУБЧЕТА + СТИКЕРИ 

Формат книга 1:18 см/ 23 см

Формат книга 2: 23,2 см/ 28 см

More details

27,90 лв.

 • 1. ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА 

  НАЙ-ЛЕСНАТА СИСТЕМА ЗА НАЧАЛНО ОГРАМОТЯВАНЕ 

  ©Автор: доц. дфн. Добринка Райнова, академик на МАБИК (Международна академия по българознание, иновации и култура) към ООБ (Организация на обединените българи)

  Скъпи родители и учители! Помогнете на любознателните български деца още в предучилищна възраст лесно и бързо да започнат да четат и да пишат със системата "Шарени кубчета".

  Тя съдържа:

  1. Разгъвките на общо 32 кубчета:

  • Кубчета за гласните (4 бр.)       • Кубчета за съгласните (5 бр.) 

  • Кубчета за сричките (20 бр.)     • Кубче за специални звуци (1 бр.)  • Кубчета за главна буква (2 бр.) 

  2. Приказка "Цветовете на гласните".

  3. Примерни работни листове за обучение и упражнения.

  4. Песен за цветовете на гласните.

  Заедно с детето сглобете и залепете по модела всички кубчета. Когато всички са готови, разпределете ги по цвят и вид. Обяснете на детето какви видове кубчета има в системата и как ще ги използва. Особено внимание обърнете на двете лилави половинки от кубчето с надпис "Главна буква". Те трябва да се поставят под буквата, където трябва да се напише главна буква според правописните правила, които децата постепенно ще изучават. Прочетете на детето приказката "Цветовете на гласните", приложена към системата, и научете песента на Бук за тях. Много е важно в съзнанието на детето да се автоматизира връзката: гласен звук – буква на гласната – цвят на гласната. Това ще му помогне да преодолее най-голямата трудност, която децата изпитват при четене и писане – тази, че естествената ритмична единица на думата е сричката, а нашето писмо не е сричково, а буквено. След като детето научи цветовете на гласните, отделете първата серия кубчета и с тях изпишете примерите от приложените работни листове за буквите М и Л. Така детето започва да пише с гласните и съгласните от първата серия кубчета. Продължете играта с него, докато усвои всички букви от черните кубчета и звуците от специалното кубче: Ю, Я, ЙО, ЬО, ЕЙ, ИЙ, ИЯ. Работни листове може да съставяте сами според темпото, с което детето ви усвоява буквичките, или да поръчате от www.ateabooks.com.

   

  2. ДА НАУЧИМ СЪГЛАСНИТЕ

  Празникът на буквите

  "Да научим съгласните" от системата " Шарени кубчета" е предназначена за бързо и забавно ограмотяване на българските деца.

  Тя съдържа:

  1. Приказката “Празникът на буквите”, която учи децата как да познават и да пишат съгласните букви.

  2. Разгъвките на 7 допълнителни кубчета, които децата трябва да изработят и прибавят към останалите кубчета от системата. Четири от кубчетата са черно-бели. На стените им са изписани най-често срещаните двубуквени съчетания на съгласни. Върху стените на другите три кубчета са изписани едни от най-употребяваните срички. Децата сами трябва да оцветят стените на сричковите кубчета с цвета на сричкообразуващата гласна преди да ги сглобят.

  3. Стикери на букви, които детето трябва да отлепи от своята книжка и да залепи върху точно определено кубче на точно определено място, за да се поправят кубчетата на Дългун, Дългунчо или Тумбачо.

       Планинските жители честват празника на буквите по време на Пролетния панаир, който се провежда в Имението на съгласните, разположено на поляната върху билото на планината.

     В Салона на буквите в центъра на Панаира се събират всички деца и техните близки. Празникът на буквите се ръководи от майка Азбукария и татко Стандарт Правописен. Техните близнаци Дългун и Дългунчо и брат им Тумбачо показват на децата от залата как се пишат буквите, за които всеки от братята отговаря. Те правят това с усърдие, артистичност, талант и находчивост. Децата лесно запомнят новия буквен знак и с радост започват да изписват с шарените кубчета всички продиктувани думи, окуражавани от публиката с възгласи “Браво” и с ръкопляскания.

      Системата от шарени кубчета, изработена с участието на самото дете се превръща във вълшебна любима игра за бързо ограмотяване.

  ..................................................................................................................................................................................

  Подробно упътване за обучение на деца от 4 до 7 годишна възраст:

  Следвайте инструкциите и научете бързо и лесно децата да четат и пишат със системата "ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА".

  Тя съдържа разгъвките на общо 32 кубчета, приказка "Цветовете на гласните", примерни работни листове за обучение и упражнения, и песен "Цветовете на гласните".

  Заедно с детето, което ще обучавате, направете и залепете по модела всяко кубче от групите:

  • Кубчета за гласните (4 бр.) •Кубчета за съгласните (5 бр.) • Кубчета за сричките (20 бр.) • Кубчета за главна буква(2 бр.) • Кубче за специални звуци като Ю, Я, ЙО (ЬО), ЕЙ, ИЙ, ИЯ (1 бр.)

  Когато всички са готови, разпределете ги по цвят и вид и обяснете на детето какви видове кубчета има в системата и кога ще ги използва. Особено внимание обърнете на двете лилави половинки от кубчето с надпис "Главна буква". Те трябва да се поставят под буквата, с която децата пишат своето име и имената на другите хора, както и навсякъде, където трябва да се напише главна буква според право- писните правила, които децата постепенно ще изучават. Прочетете на детето приказката "Цветовете на гласните", приложена към системата, и научете песента на Бук за тях. Докато детето пее песента, е добре да държи в ръцете си едно от шарените кубчета за гласните, като го обръща и показва тази негова страна, която символизира с цвят гласната, за която пее: О – оранжев цвят; Е – син цвят; А – бял цвят; У – жълт цвят; И – зелен цвят; Ъ – сив цвят; Много е важно в съзнанието на детето да се автоматизира връзката гласен звук – буква на гласната – цвят на гласната. Това ще му помогне да преодолее най-голямата трудност, която децата изпитват при четене и писане – тази, че естествената ритмична единица на думата е сричката, а нашето писмо не е сричково, а буквено. След като детето научи цветовете на гласните, вземете черното кубче, на което са написани съгласните: К, Л, М, Н, Й, Х. Покажете на детето буквичката на мама – М, и буквичката на лалето – Л . Извадете от системата кубчето за гласните, кубчето за сричките с буква М и кубчето за сричките с буква Л. После дайте на детето шареното кубче със сричките с буквата М и го накарайте да посочи цвета на гласната, и като пред нея поставя буква М, да изговори сричките: МА-, МЕ-, МИ-, МО-, МУ-, МЪ-. Същото повторете със сричковото кубче на буква Л: ЛА-, ЛЕ-, ЛИ-, ЛО-, ЛУ-, ЛЪ-. След това вземете трите примерни работни листове, с които започва обучението с шарените кубчета, и накарайте детето да прочете думичките от страницата на буква М, а после да ги изпише с трите кубчета: кубчето на съгласните, кубчето на сричките с буква М и кубчето на гласните. Познавайки вече цветовете на гласните, накарайте детето още веднъж да състави думите с кубчетата на следващия работен лист с липсващите буквички в цветните полета и след това да попълни само липсващите букви с молив. Повторете същото с буква Л, като следвате написаното на работните листове в края на системата. Така детето ще може да пише и да чете с гласните и първата група съгласни. Продължете играта с него, докато усвои всички буквички от черно-белите кубчета и буквичките от специалното кубче: Ю, Я, ЙО (ЬО), ЕЙ, ИЙ. Допълнителни работни листове може да съставяте сами според темпото, с което детето усвоява буквичките, или да поръчате от издателство Атеа. Желаем Ви успех!

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  Лесно пиша и чета със шарените кубчета – Най-лесната система за начално ограмотяване

  Лесно пиша и чета със шарените кубчета – Най-лесната система за начално ограмотяване

  ЛЕСНО ПИША И ЧЕТА С ШАРЕНИТЕ КУБЧЕТА 

  ДА НАУЧИМ СЪГЛАСИТЕ

  Автор: доц. дфн. Добринка Райнова, академик на МАБИК (Международна академия по българознание, иновации и култура) към ООБ 

  Общо стр.: 88

  36 ШАРЕНИ КУБЧЕТА + ПРИКАЗКА ЗА ГЛАСНИТЕ + ПЕСЕН ЗА ГЛАСНИТЕ+

  ПРИКАЗКА "ПРАЗНИКЪТ НА БУКВИТЕ" + 7 СЛОБЯЕМИ КУБЧЕТА + СТИКЕРИ 

  Формат книга 1:18 см/ 23 см

  Формат книга 2: 23,2 см/ 28 см

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане