Atea Books

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Reduced price! Велики мисли, афоризми и цитати на велики хора и вино Шардоне Гулбанис 2013 г. - Комплект View larger

Велики мисли, афоризми и цитати на велики хора и вино Шардоне Гулбанис 2013 г. - Комплект

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


Луксозният комплект включва:

Велики мисли, афоризми и цитати на велики хора

Съставител и превод: Асен Сираков
Издател: Атеа Букс
 

Шардоне 2013 г. - Българско бяло вино на Gulbanis wine

Сорт: Шардоне
Реколта: 2013

Висококачествен продукт!

More details

Atea Books

27,20 лв.

-20%

34,00 лв.

 • Велики мисли, афоризми и цитати на велики хора

  Сътавител и превод: Асен Сираков
  Издател: Атеа Букс
  Година на издаване: 2014
  Брой страници: 320
  Корици: меки

   

  Анотация:

  Държите сборник с над 2000 мисли, афоризми и цитати, които са на представители на литературата и изкуството, науката и техниката, политиката и бизнеса от XVIII, XIX до XX век. Склонен към размишления, читателя ще намери в това издание не само източник на естетическо удовлетворение и богата храна за ума, но също и средство да се отдалечи от ежедневният стрес и отдъхне, философски да погледне на живота и опознае себе си.

   

  За съставителя и преводача:

  Асен Сираков е писател, езиковед, публицист, преводач и драматург с над 1000 публикации в периодичния печат. Популярен автор и водещ на “12+Пляс!” (БНР, от 1993-1998 г.); водещ на “Нощен Хоризонт” и 12+3 (БНР); “Неделен магазин” (1998-1999, БНТ); “Горе, Долу” (“Панорама”, 1999, БНТ). Има издадени три стихосбирки, няколко романа и сборници с разкази. Сред тях са “Малък енциклопедичен речник", “Галерия на шантавите”, “Прозрението на Буридановото магаре”, “Наследникът на Колизеума”, “Портрети Натюрморти”, “Само за мъже – кулинарни вълшебства", “Трите кита” и др. Носител на наградите: “Premios ondas” (“Гран при”, раздел “радио”, Барселона), “Златен таралеж” (журналистика, София), “Златно перо” (литература и публицистика, София), “ПОКИ” (поезия, Харманли).

   

  Шардоне Гулбанис е приятно сухо бяло вино, произведено от качествено грозде от собствените лозя на Гулбанис Вайн.

  Изключителен мускатов аромат и вкус типичен за сорта. 
  Да се сервира охладено при температура 10-12 C.

  Виното е с много високо качество и се изнася за Франция и Германия.

   

  Лозовият масив на Gulbanis:

  Фирмата Гулбанис е създадена през 2006 г. Основана е с идеята да участва във възраждането на винарската индустрия в България и да възвърне предишното й величие до нивото на другите европейски винопроизводители посредством производството на изключително качествени вина.

  В момента разполага с два лозови масива и терен за производството на вино. Разположени са в централната част на България, на север от Балкана и град Велико Търново, в покрайнините на с. Горски Долен Тръмбеш. И двата масива се намират на 320м. надморска височина, като обхващат общо 50 хектара земя.

  Съвременна в технологично отношение,  винарната е планирана да бъде построена до 2015 г. и пусната за експлоатация до 2016 г. Първоначалният капацитет на винарната ще бъде за преработката на 500 т различни сортове грозде, като до 2018 г. ще се увеличи до 1 000 т.

  Междувременно, до 2015 г., Гулбанис Вайн ще се доверява за изработката и бутилирането на продукцията на подизпълнители, които отговарят на изискванията на нейните винени технолози и на фирмената винена технологична експертиза.

  Река Янтра, която лъкатуши покрай полегатите склонове на лозята, както и идеалните климат и почва в района, го правят изключително подходящ за отглеждането на висококачествено грозде.

  Шардоне е изискано вино, което се отличава с повишена киселинност и много фин аромат и вкус. То успешно се съчетава със свежи зеленчуци, които са много нежни - например аспержи и артишок.

  Съчетава се и с различни видове мазна риба, изпечена на грил или опечена във фолио. Сьомга, опечена на грил, е перфектна за поднасяне с чаша шардоне.

  За да подчертаете ароматния букет на това уханно вино, както и изтънчения му вкус, поднесете го с различни видове морски дарове, които използвайте за приготвяне на предястия и леки ястия.

  Салатите с добавка от морски дарове също ще се съчетаят чудесно с аромата и вкуса на шардонето. Шардоне се съчетава много успешно и със сложни салати с много съставки, както и когато е поднесено със стриди.

   

  Препоръчваме да опитате и други висококачествени Gulbanis вина:
  Бяло вино Мускат Бианко Гулбанис

  Бяло вино Мускат Бианко Гулбанис 2012
  Червено вино Cabernet Sauvignon Rezerve
  Червено вино Cabernet Franc
  Rose Cabernet Sauvignon
  Червено вино Cabernet Franc Rezerve
  Червено вино Syrah

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  Велики мисли, афоризми и цитати на велики хора и вино Шардоне Гулбанис 2013 г. - Комплект

  Велики мисли, афоризми и цитати на велики хора и вино Шардоне Гулбанис 2013 г. - Комплект

  Луксозният комплект включва:

  Велики мисли, афоризми и цитати на велики хора

  Съставител и превод: Асен Сираков
  Издател: Атеа Букс
   

  Шардоне 2013 г. - Българско бяло вино на Gulbanis wine

  Сорт: Шардоне
  Реколта: 2013

  Висококачествен продукт!

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане