Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Reduced price! История на сексуалността - том 1 - Волята за знание View larger

История на сексуалността - том 1 - Волята за знание

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789545872167

Автор: Мишел Фуко
Корици: меки
Размери: 14х21 см

More details

Критика и хуманизъм

18,90 лв.

-10%

21,00 лв.

 • Книгата е част от поредицата "История на сексуалността".
  "Волята за знание" е вероятно най-цитираната книга на Мишел Фуко и съдържа в синтезиран вид неговата прочута аналитика на властта. 
  Именно тук са най-ясно изложени тезите, с които той се превръ­ща в най-радикалния обновител на това поле. 
  Прицел за образцово приложение на изобретените изследовател­ски оръжия е т.нар. "диспозитив на сексуалност". 
  Във връзка с него за пръв път Фуко излага и принципите на една биополитика - вероятно най-грандиозното по по­следиците си негово откритие, преориентирало оттогава насам един огромен поток от хуманитарните и социал­ните науки и превърнало го в най-цитирания мислител в световен план.

  През февруари 2018 г. се случи онова, което всички смя­тахме за невероятно: на оригиналния му френски език бе публикуван, след като бе изваден от архивите на Фуко, пряко завещанието му за "Никакви посмъртни публика­ции", четвъртият том от легендарната поредица "История на сексуалността". Той носи великолепното заглавие "При­знанията на плътта" и ръкописът е оставен да спи в кутията на банков сейф десетилетия - време, през което изследователите го­ворят за него като за "Свещения Граал", изгубили надежда завещанието на Фуко да бъде нарушено и текстът да бъде изваден на бял свят. Но ето че публикацията му се случи и той се превръ­ща в едно от най-големите събития в света на хуманитар­ните и социалните науки през последните десетилетия.

  Цели 34 години преди това Фуко си отива ненавре­менно, а само дни преди това са публикувани втори и трети том на поредицата: "Употребата на удоволствията" и "Грижа­та за себе си". Те на свой ред са отделени с цели осем години от манифестния първи том на поредицата - "Волята за знание".

  Корицата е последният дизайн, който ни остави великолепната Яна Левиева (1967-2018), а изданието е придружено с уникална пощенска картичка. Преводът и заключителната бележка са на Антоанета Колева.

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  История на сексуалността - том 1 - Волята за знание

  История на сексуалността - том 1 - Волята за знание

  Автор: Мишел Фуко
  Корици: меки
  Размери: 14х21 см

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане