Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

Нов Намалена цена! Сън в алени покои - Том 3 Увеличи

Сън в алени покои - Том 3

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9786190102670

Автор: Цао Сюецин
Брой страници: 624
Корици: твърди
Размери: 14х21,5 см

Виж повече детайли

Изток - Запад

29,70 лв. с вкл. ДДС

-10%

33,00 лв.

 • Написването на „Сън в алени покои“ е отнело повече от десетилетие на Цао Сюецин. По обем произведението е приблизително два пъти по-голямо от „Война и мир“ на Л. Н. Толстой; по значимост го определят за „Роман на хилядолетието“. Още преди да бъде довършена, книгата става любима на всички и нейните преписи се търсят и разпространяват из цял Китай.

  „Сън в алени покои“ е титаничен опит да се съберат песъчинките на величествената китайска култура, които вятърът на времето отнася в невъзвратимото минало. Всяка национална литература би трябвало да има такъв „Сън“, такъв величествен опит да събере всичко от себе си в едно-единствено произведение.

  „Сън в алени покои“ е роман, но и същинска енциклопедия: в него е изобразен с тънки подробности животът на китайското общество от ХVІІІ век – от висшето общество до нисшите класи, от императора до просяка. В книгата са вплетени знания от област­та на архитектурата, изкуствата, митологията, религията, социално-правните отношения, държавната администрация, музиката и театъра, поезията и калиграфията – и дори традиционното кули­нарно изкуство и медицина на Китай. 

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  Сън в алени покои - Том 3

  Сън в алени покои - Том 3

  Автор: Цао Сюецин
  Брой страници: 624
  Корици: твърди
  Размери: 14х21,5 см

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане