Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Веданта психология - Есета View larger

Веданта психология - Есета

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789548523165

Автор: Сухотра Свами
Брой страници: 212
Корици: меки
Размери: 14х21 см

More details

Сонм

12,00 лв.

  • Отговорът, който Веданта търси се намира в сферата на съзнанието. Но за да се постигне върховното съзнание, което е източник на всичко, трябва да се преодолеят низшите нива на разбиране. Такова ниво – едно от най-трудните за преодоляване – е това на ума. За човека, израснал според западната традиция, в която европейските философи, от древните гърци до наше време, рядко разграничават ума от душата, идеята да се премине отвъд ума е почти немислима. В нашия речник думата „психология“ – научното изучаване на ума – произхожда от гръцката дума „психе“, „душа“. Но умът не е душата. Той е финото материално отражение на душата.

    Авторът, Сухотра Свами, запознава читателя с древната наука за разграничението между чистата, вечна, блажена душа и трептящия, неспокоен ум, убежище на всички двойствености (щастие и нещастие, любов и омраза и т.н.). Прецизно обяснява структурата на ума и очертава как да се използва в йога – за духовно издигане. Довежда ни и до окончателната цел на Веданта – как чистата душа да се освободи от бремето на умственото отъждествяване и да се завърне към Върховната Душа, източника на всичко.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Веданта психология - Есета

    Веданта психология - Есета

    Автор: Сухотра Свами
    Брой страници: 212
    Корици: меки
    Размери: 14х21 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане