Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Български език за 10. клас плюс приложение с тестове View larger

Български език за 10. клас плюс приложение с тестове

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786191870530

Автор: Петя Маркова, Павлина Върбанова, Николай Паскалев
Брой страници: 136
Корици: меки

More details

БГ Учебник

10,00 лв.

  • В учебника са представени всички теми от учебното съдържание и са включени предвидените в програмата нови понятия. Разработката на темите е съобразена с основната цел на обучението по български език в 10. клас – обобщение и систематизиране на знанията по български език с оглед на книжовноезиковата норма и формирането на ключови езикови, социокултурни и комуникативни компетентности. Изяснено е понятието „езикова норма“, представени са правописната, граматичната и лексикалната норма, като акцентът е поставен върху онези езикови правила, при които най-често се греши в езиковата практика. Уроците за развитие на комуникативните компетентности предлагат практически правила за работа с текст, за публично изказване по граждански проблем и за презентация по граждански проблем.

    Урочните статии в учебника извеждат новите понятия и изясняват езиковедските теми върху основата на конкретни текстове, свързани с реални комуникативни ситуации. При обобщителните упражнения е спазен принципът да се започва с текст и въпроси, свързани с неговото осмисляне; езиковите явления, които са предмет на изучаване в съответния раздел, се разпознават и анализират в текста. В края на учебника са поместени текстове за работа по отделните теми, образци за заявление и CV (предвид факта, че в 10. клас се завършва първата гимназиална степен и е необходимо да се припомни материалът от предходните години) и речник на термините.

    Към учебника има безплатно приложение с тематични тестове.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Български език за 10. клас плюс приложение с тестове

    Български език за 10. клас плюс приложение с тестове

    Автор: Петя Маркова, Павлина Върбанова, Николай Паскалев
    Брой страници: 136
    Корици: меки

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане