Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Във вихъра на Великата война View larger

Във вихъра на Великата война

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786191761364

Автор: Радослав Тодоров
Брой страници: 184
Корици: меки
Размери: 14х21 см

More details

Гутенберг

18,00 лв.

  • Радослав Тодоров е автор и редактор в списание „Българска наука“, в списание „Военна история“ и в Chronicle.bg, предимно на исторически статии. Сценарист на документалните филми на „Българска наука“ – „На нож“ (2012) и „Трагедия и слава“ (2013) за 100 годишнините от Балканските войни.

    „Във вихъра на Великата война“ е книга, посветена на стогодишнината от бурните събития, които разтърсваха Европа и света в началото на миналия век, и които до голяма степен оформиха облика на света, такъв какъвто го познаваме днес.
    Нейната цел е да запознае българския читател в един кратък, но съдържателен формат с конкретиката на нещата, без излишни академични полемики и затормозяване на аудиторията с прекомерно въвличане във военните рапорти, данни и терминологии. Точно кратко и ясно.
    Защото, ако проследим нишките на целия въртоп от събития, случили се през XX век и случващи се и до днес, ще видим, че голяма част от тях водят през миналото до Първата световна война. За да разберем как започват всички тези процеси, трябва да се върнем назад към корените им, вплетени дълбоко в каменистата почва на второто десетилетие на XX век.
    А там някъде измежду плетениците на тези могъщи дебели корени се провираше и съдбата на България, носена на клатещия се, но изключително остър връх на българския войнишки щик…

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Във вихъра на Великата война

    Във вихъра на Великата война

    Автор: Радослав Тодоров
    Брой страници: 184
    Корици: меки
    Размери: 14х21 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане