Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Травма и родителстване View larger

Травма и родителстване

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789544499587

Автор: Златомира Костова
Година на издаване: 2018
Брой страници: 184
Корици: меки
Размери: 16х24 см

More details

14,40 лв.

  • Описани са и истории на майки, родителстващи деца с разстройства от аутистичния спектър. Изданието поставя акценти върху отражението на травмата в психотерапията, където разгръщането на родителския капацитет е прекъснато от посттравматичен стрес и високите нива на тревожност. Това явление оказва влияние и върху сътрудничеството с професионалистите. 
    Да отгледаш дете с нарушение в невропсихичното развитие, е нелека задача за семейството. Когато това се случи, „Войната започва“ – всеки в двойката влиза в нея със собствен „арсенал“ (минал опит, конституция, годност за свързване, резилиентност). Резултатът в повечето случаи е едно дете, поставено на върха на семейната йерархия, удовлетворяваща собствените си проектирани желания. И още – травматична майка, оттеглил се баща и дете с богата емоционална и поведенческа симптоматика. Книгата е подходяща за широк кръг от специалисти и студенти, обучаващи се в помагащи професии: клинични психолози, специални педагози, социални работници и всички, които се интересуват от дискутираната проблематика. 

    Малко са книгите в специализирания книжен пазар, които са написани с толкова компетентност, топлина и човечност!  Авторката постепенно ни въвежда в сложните теми на травмата и родителстването. Родителстването в травма променя цялостното функциониране, формира нови качества и умения. Срещата с родителската болка изисква личностови качества и високи професионални компетентности. 
    Д-р Златомира Костова ни въвежда в един свят на болка, но без снизходително съжаление, а с топлина и разбиране! Тази книга трябва да се прочете! И не защото сте клиничен психолог, а защото просто сте човек!

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Травма и родителстване

    Травма и родителстване

    Автор: Златомира Костова
    Година на издаване: 2018
    Брой страници: 184
    Корици: меки
    Размери: 16х24 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане