Категории

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New История и цивилизации за 8 клас View larger

История и цивилизации за 8 клас

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789540133966

Автор: Борислав Гаврилов, Кирил Славчев, Бистра Стоименова
Година на издаване: 2017
Брой страници: 196
Корици: меки
Размери: 21х29 см

More details

Просвета

15,00 лв.

  • Темите за нови знания обединяват достъпен авторски текст с разнообразни документи и прецизен методически апарат. Ключовите думи в текста с наклонен шрифт улесняват ученето. Въпросите към писмените извори и изображенията подпомагат техния анализ. 25 карти ориентират  учениците в историческото пространство, а обществената структура е онагледена с 18 схеми. Задачите в рубриката „Помислете, обяснете, обсъдете” целят осмисляне на историята, а не механично възпроизвеждане. Рубриката „През погледа на съвременниците” насърчава ученето чрез съпреживяване. Индивидуалните и груповите проекти, темите за проучване и за дискусия са фокус на дейностния подход, заложен в учебника. Рубриката „Наследство” акцентира върху ценностите на демокрацията.
    Упражненията за формиране на умения задават „Метод на работа” с примери. В тях осмокласниците усвояват важните умения от програмата: анализ на историческа карта, произведения на изобразителното изкуство и фотографии; съставяне на план-конспект, писане на текст по исторически проблем, водене на културна дискусия. 
    Тематичните упражнения са посветени на парламентаризма, на модерните идеологии консерватизъм и либерализъм, на робството, на международната дипломация по Източния въпрос и на идеите на българските революционери.  
    Темите за преговор и обобщение синтезират най-важното от раздела в кратки текстове. Учениците сравняват и осмислят политически възгледи и модели на управление, причини и последици на събитията, идеи и действия на личности, проследяват промени и приемственост в историческото развитие.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    История и цивилизации за 8 клас

    История и цивилизации за 8 клас

    Автор: Борислав Гаврилов, Кирил Славчев, Бистра Стоименова
    Година на издаване: 2017
    Брой страници: 196
    Корици: меки
    Размери: 21х29 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане