Категории

Разгледани продукти

  • Пресен черен хайвер
    Пресен черен хайвер

    Автор: М. Б. Йонеску-ЛупянуГодина на издаване: 2018Брой страници: 146Корици: мекиРазмери: 13х19 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Пресен черен хайвер View larger

Пресен черен хайвер

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197043563

Автор: М. Б. Йонеску-Лупяну
Година на издаване: 2018
Брой страници: 146
Корици: меки
Размери: 13х19 см

More details

12,00 лв.

  • Делтата на река Дунав - плодородна и прокълната земя, в която през дълги исторически периоди човешкият живот има малка или даже съвсем никаква стойност. Територия, прорязана като от ръкавите на кървава река от безкрайно насилие, без значение от епохата - руско-турските конфликти от 18-ти и 19-ти век, болшевишката революция, Първата и Втората световни войни или диктатурата на съветската власт.

    "Защо „Пресен черен хайвер”? Ще разберете само ако стигнете до края на тази история. Точно тогава ще разберете и всичко, което ви е тревожело на първите страници на този любопитен фрагментарен роман с безименни герои от различни етноси и от различни времена.

    Защото авторът М. Б. Йонеску-Лупяну още с първите изречения ви завлича в мочура на историята на „края на света“ – делтата на Дунав. Балкански роман. Роман за историята на Балканите. Интертекстуален, изпълнен с цитати от справочници, исторически трактати и евангелията, пресъздаващ бруталния свят на маргинали и труженици, разкриващ историята на едно място, пробуждащо апетитите на всички „велики“ за времето си сили. Такава е историята на Балканите и такъв е романът на румънския писател Йонеску-Лупяну.

    Езикът, груб като самия живот, а в дълбината си съхраняващ любов и родова памет. Със сигурност това усещане се дължи и на умелия превод на Ванина Божикова.

    И както черният хайвер не е за всяка уста (ако не знаеш как да го ядеш), романът на М.Б.Йонеску-Лупяну не е за всеки читател, а само за този, който знае как да чете и истински се интересува от Балканите като люлка на голямата история."

    Илияна Делева

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Пресен черен хайвер

    Пресен черен хайвер

    Автор: М. Б. Йонеску-Лупяну
    Година на издаване: 2018
    Брой страници: 146
    Корици: меки
    Размери: 13х19 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане