Категории

Разгледани продукти

  • Доня Грасия Наси
    Доня Грасия Наси

    Автор: Валдтраут ЛевинГодина на издаване: 2018Брой страници: 536Корици: мекиРазмери: 14,5х21 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Доня Грасия Наси View larger

Доня Грасия Наси

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789543573738

Автор: Валдтраут Левин
Година на издаване: 2018
Брой страници: 536
Корици: меки
Размери: 14,5х21 см

More details

ЕМАС

19,90 лв.

  • Годината е 1557-а. Красивата Доня Грасия държи в ръка фиала с отрова и прави последна равносметка на живота си, един живот, прекаран в гонения и бягство. Родена в Португалия, приела по принуда християнството, тя не изоставя своята вяра и е принудена да бяга в Антверпен, после във Венеция, после във Ферара, за да намери радушен прием в Цариград на султан Сюлейман Великолепни. Омъжена по еврейския обичай за свой роднина - своя чичо - с цел запазване на богатството, Грасия остава вдовица едва 24-годишна. А на плещите ѝ ляга отговорността за едно от най-големите състояния на Европа - банковата и търговска империя „Мендес“. Мнозина предричат залеза на империята под ръководството на една жена в мъжкия свят на Европа, но се оказва, че зад красивото чело на тази жена се крие интелигентен предприемач и стратег с желязна ръка, зад дребната, крехка фигурка - необуздана енергия и неутолимо желание за живот. И „Мендес“ множи богатствата си, корабите на флотата ѝ кръстосват Стария свят, носейки подправки, източни тъкани и скъпоценности, банката отпуска кредити на крале и държави, дори на могъщата Османска империя на Сюлейман.

    Но тази невероятна жена, дошла сякаш от бъдещето, не живее само заради парите. Напротив - те са средството да помогне на своя народ. Благодарение на нейните пари хиляди евреи намират нов дом в чужда страна, за да избегнат гоненията. Докато идва злощастната 1557-а, когато рухва най-мащабният спасителен план на Доня Грасия и предателство я докарва до нежеланието да продължи да живее.

    Фиалата с отрова е решението. В този момент на вратата застава мъжът, когото Доня Грасия е мислила отдавна за мъртъв, любовта на нейния живот...

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Доня Грасия Наси

    Доня Грасия Наси

    Автор: Валдтраут Левин
    Година на издаване: 2018
    Брой страници: 536
    Корици: меки
    Размери: 14,5х21 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане