Категории

Разгледани продукти

  • Под езика
    Под езика

    Автор: Дамян ДамяновГодина на издаване: 2018Корици: меки

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Под езика View larger

Под езика

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789542825326

Автор: Дамян Дамянов
Година на издаване: 2018
Корици: меки

More details

12,00 лв.

  • Под езика e графичен експеримент, посветен на кирилската азбука. В него изследвам и трансформирам познатите ни букви – от абстрактни графични знаци те се превръщат в идеограми. Всяка от тях подсказва или илюстрира по лаконичен начин значението на дадена дума. Думите, обединени под шапката на този проект, са 60.
    Подобно на говоримите езици, „Под езика“ се обогатява и развива – той започна като графичен експеримент, публикуван във Фейсбук през 2016-а. През 2017 година експериментът прерасна в социален благодарение на 60 души – писатели, журналисти, художници, преподаватели и др., поканени от мен. Всеки от тях написа определение, интерпретация за някоя от думите.
    Дефинициите варират от речникови конструкции, афоризми, стихове до много кратки истории и импулсивни словесни реакции. Колекцията прекроява границите на езика ни, изпъстрен с немалко чуждици, с думи с непреходно значение или такива с променен във времето смисъл, дори собствени имена, превърнали се в понятия. Участието на личностите, които обясняват всяка от тези думи, илюстрира вавилонския свят на споделянето. В този свят всички разбираме, когато някой е казал нещо. Въпросът обаче е дали всички разбираме едно и също нещо. 

    от автора

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Под езика

    Под езика

    Автор: Дамян Дамянов
    Година на издаване: 2018
    Корици: меки

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане