Категории

Разгледани продукти

  • Любовна история
    Любовна история

    Автор: Томас ЙоникГодина на издаване: 2018Брой страници: 216Корици: мекиРазмери: 13х20 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Любовна история View larger

Любовна история

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197362169

Автор: Томас Йоник
Година на издаване: 2018
Брой страници: 216
Корици: меки
Размери: 13х20 см

More details

16,00 лв.

  • Една вечер, след края на приемните часове, в лекарския кабинет на Александър Вертхаимер се появява съмнителен и изплашен мъж. Придружава го тежко ранена, по всяка вероятност непълнолетна украинка. Чрез своята уникална елегантна стилистика Томас Йоник разобличава типичния профил на извършителя - Александър Вертхаимер е вглъбен в размисли, феминистично настроен мъж, цитиращ Андреа Дворкин и Ингеборг Бахман, на които не би трябвала дa му се случи всичко това. Но той е и самотен мъж. който в процеса на четене, дори и представяйки сам себе си като напълно беззащитен, с всяка следваща страница става все по-зловещ. 
    Майсторските умения на Йоник в представянето на насилието и зависимостите в семейните, сексуални и любовни взаимоотношения, на силата на фантазиите и копнежа за спасение се открояват и в „Любовна история", където той по особено объркваш начин намесва и своя хумор. ТОМАС ЙОНИК е един от знаковите автори на своето поколение. Роден през 1966 г. в Екернфьорде, от 1991 г. насам, той пише театрални пиеси, либрета, сценарии и романи. Йоник е работил и като режисьор в Драматичен театър Цюрих, Театър Люцерн, на Берлинската народна сцена, както и в Драматичен театър Виена, където от 1997 до 1999 а. е бил главен драматург. Неговите театрални пиеси са преведени на много езици. 
    Първият му сборник, издаден от Дрошл, излиза през 2008 г. под заглавие „Театър едно". Първият роман „Юпитер" се появява през 1999 г. Последван е от „Четиресет дни", за които през 2009 г. (заедно със своя преводач Бернар Бано) получава „Prix Amphi" за най-добър чуждоезичен роман в превод на френски. Третият роман. театрално-филмовата загадка „Мелодрама", излиза през 2013 г.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Любовна история

    Любовна история

    Автор: Томас Йоник
    Година на издаване: 2018
    Брой страници: 216
    Корици: меки
    Размери: 13х20 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане