Категории

Разгледани продукти

  • ВИСШ ШПИОНАЖ

    ВИСШ ШПИОНАЖ Една от най-невероятните шпионски истории на XXI векАвтор: Елена ВавиловаБрой страници: 290Корици: мекиРазмери: 14,5 х 21 см Тиражът на...

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Reduced price! ВИСШ ШПИОНАЖ View larger

ВИСШ ШПИОНАЖ

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197280852

ВИСШ ШПИОНАЖ

Една от най-невероятните шпионски истории на XXI век

Автор: Елена Вавилова
Брой страници: 290
Корици: меки
Размери: 14,5 х 21 см

Тиражът на книгата  е ограничен. 

More details

17,96 лв.

-5%

18,90 лв.

  • ВИСШ ШПИОНАЖ

    Една от най-невероятните шпионски истории на XXI век

    Елена Вавилова е полковник от руското разузнаване, една от обвиняемите в сензационния шпионски скандал през 2010 година, познала горчивината от предателството и ужаса от престоя в американски затвор.

        Идеята за тази книга е вдъхновена от една от най-невероятните шпионски истории на XXI век. Авторът ѝ Елена Вавилова, под името Трейси Лий Ан Фоули, и нейният съпруг Андрей Безруков (Доналд Хауърд Хийтфилд) работят близо четвърт век като разузнавачи-нелегали в различни страни, включително и в САЩ. Семейната двойка, заедно с двамата си синове, живеят в предградията на Бостън в нечовешко напрежение, на прага на постоянен риск, докато един ден не ги предават. Опитайте да си представите какво е да сте агент,  да останете любяща съпруга и грижовна майка, да ходите на работа, да водите децата на училище, а вечер да приемате секретна информация и да планирате специални операции.

       За първи път се разказва честно и подробно истината за най-крупното предателство в историята на руското разузнаване и една от най-успешните операции на американското контраразузнаване – ФБР.

    „...обвиняемите, известни като Доналд Хауърд Хийтфилд и Трейси Лий Ан Фоули, бяха арестувани в резиденцията си и днес се явяват пред федералния съд в Бостън... Обвинението в заговор с цел да действат като агенти на чуждо правителство, без да уведомят за тези си намерения Генералния прокурор на САЩ, води до максимална присъда от 5 години лишаване от свобода, а обвинението в заговор за пране на пари – 20 години затвор.”

    The Department of Justice, Monday, June 28, 2010.

        Срещу освобождаването на Елена и Андрей руснаците пускат от затвора Сергей Скрипал и позволяват семейството му да го последва в Англия.

       Уникална автобиографична книга, написана от истински руски разузнавач, работил под прикритие и чужда самоличност повече от 20 години в различни страни по света

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

        Несправедливо разузнаването се приема като „мъжка” професия. Жените разузнавачи никога не са отстъпвали и професионално, и интелектуално на мъжкото съсловие в древната професия на „плаща и кинжала”. Едва ли бихте могли да оспорите казаното от супершпионина, „Човека без лице”, доайена на източните разузнавания от времето на студената война генерал Маркус Волф:

        „Може да се говори за ролята на жените в разузнаването с най-хубави думи. Не заради това, че могат да съблазняват и привличат към сътрудничество или да създават компрометиращи материали, а защото, тръгвайки по определен път, жените са по-всеотдайни и изпълняват своите задължения и в най-дребни детайли. Трябва да ви кажа, че в случай на провал или арест жените са по-устойчиви и издръжливи. Моят личен опит говори, че на жените можеш повече да се довериш.”

        Книгата на Елена Вавилова е чудесно потвърждение на казаното от генерал Волф. Това бе основната причина да се ангажирам с предоставянето на нейната забележителна изповед на вниманието на българския читател.

       Разузнаването е достойна професия с човешко лице. То има повече бъдеще, отколкото минало.

    Приятно четене!

                                                                                                                                 Ген. Тодор Бояджиев

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

        В продължение на две десетилетия Елена Вавилова е под чужда самоличност като канадка, французойка и американка – сериозно подготвяна и подкрепяна от колегите си в КГБ, издържала на сериозни проверки от страна на чужди контраразузнавателни служби.

    Тя е руски нелегал - разузнавач, изпратена на запад заедно със съпруга си Андрей Безруков. Почти никой не знае истинската им самоличност, дори собствените им деца, които се раждат и растат в Америка. До ареста на родителите си така и не научават, че в жилите им тече руска кръв и не знаят и дума на майчиния си език...

        „Който вижда в разузнаването занаят, влизайки в тази професия, ще си остане занаятчия.

    Който вижда изкуство, има всички шансове да стане артист!“

                                                                                                                          Ген. Юрий Дроздов (Морозов)

     

        „Ако разузнаването се мери с мерките на обикновения човешки морал, то всяка разузнавателна система и работата за нея може да се счита аморална.“

                                                                                                                                           Маркус (Миша) Волф

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

         През вече отдалечената с цяла декада 2010 година в Съединените щати се разрази един от големите, но по редица причини не най-шум­ни шпионски скандали на ХХI век. Почти едновременно бяха аресту­вани 10 руски разузнавачи-нелегали.

         Това не беше монолитна група или герои от една пиеса. Общо­то между тях бе, че независимо от факта че се представяха за три отделни семейства и още четири самостоятелни индивида с аме­рикански, канадски, френски и латиноамерикански корени, те бяха 100-процентови руснаци с офицерски звания от лейтенант до генерал от Руската служба за външно разузнаване – СВР.

         Другото общо и безкрайно неприятно за руската страна бе, че никой от тях, независимо че бяха американци със стаж на терито­рията на САЩ от няколко години до повече от две десетилетия, не се провали в резултат на допуснати грешки и пропуски.

         Всички вкупом станаха жертва на една наистина високо профе­сионална и многогодишна операция на Федералното бюро за разслед­ване (ФБР), довела до най-успешната американска вербовка на високо­поставен руски разузнавач, предал своите колеги.

         След ареста на руските нелегали и тяхната размяна историята естествено привлече вниманието на Холивуд.

    На 30 януари 2013 г. в Съединените американски щати бе излъ­чена първата, пилотна серия на филма Американците. Създателят Джоузеф Уайсбърг и телевизионната мрежа FX едва ли са очаквали тогава, че ще последват 74 серии и последната – епилогът на шпи­онската сага, ще бъде излъчен на 30 май 2018 г. след шест успешни сезона.

         Едно от предимствата на сериала е, че частично почива на действителни събития и е продукт не само на филмов сценарист и продуцент, а и на дългогодишен професионалист с кариера в шпион­ския занаят – в Уикипедия четем: Джоузеф Уайсбърг е американски телевизионен писател и продуцент, романист, бивш служител на ЦРУ и преподавател. Очевидно той добре и в детайли познава шпионския занаят.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    ВИСШ ШПИОНАЖ

    ВИСШ ШПИОНАЖ

    ВИСШ ШПИОНАЖ

    Една от най-невероятните шпионски истории на XXI век

    Автор: Елена Вавилова
    Брой страници: 290
    Корици: меки
    Размери: 14,5 х 21 см

    Тиражът на книгата  е ограничен. 

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане