НОВИ книги и продукти

Разгледани продукти

 • ЪПДЕЙТ

  ЪпдейтАвтор: Асен СираковБрой страници: 168Формат: 14,5 см / 21 смЦветност страници: с частичен лак и мат ламинат Корица: мекаГодина на издаване: 2023

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New ЪПДЕЙТ View larger

ЪПДЕЙТ

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197280326

Ъпдейт
Автор: Асен Сираков
Брой страници: 168
Формат: 14,5 см / 21 см
Цветност страници: с частичен лак и мат ламинат
Корица: мека
Година на издаване: 2023

More details

Atea Books

13,90 лв.

 • „Ъпдейт” е съвременен роман, издържан в любимия за автора литера- турен стил – „парадоксален реализъм”, в който са написани повечето му произведения. В този смисъл той е и един от първопроходците на този стил у нас и един от най-ярките му представители. Главният герой на романа Стефан Танталов, който е психоаналитик, с купена диплома и с многобройна клиентела, която ловко успява да поддържа, в един прекрасен ден решава да обнови изцяло живота си – мисъл, която е спохождала мнозина от нас. Подобна мисъл винаги е изглеждала реална и осъществима, свързана единствено с време, воля и интелект, но дали е така?... Както повечето произведения на Асен Сираков, и този му роман е изпълнен с много хумор и неочаквани обрати, поради което „Ъпдейт” се чете на един дъх. Въпреки това, темите за размисъл, които той оставя след себе си, не са за един дъх. Те ни карат за кой ли път да се вгледаме в „желаното и възможно- то”, „въображаемото и действителното”, „познаваемото и непознаваемото”.

  За автора:

  Асен Сираков е писател, публицист и езиковед с над 1000 публикации в периодичния печат; статии по езикознание в областа на образната метафора, комуникацията, естествените и изкуствени езици. Чете лекции по Теория на превода. Превежда от руски, английски, френски, немски, полски и др. езици – в т.ч. произведения от Г. Иванов, Л. Пушкин, И. Барков, А. Блок, А. Балмонт, В. Брюсов, В. Висоцки, Й. Бродски, У. Шекспир, Р. Бърнс, Дж. Байрон, О. Уайлд, У. Мередит, Ф. Вийон, Е. Кестнер, Б. Брехт, А. Асник, С. Франчак и др. Превод и съставителство на сборника "Велики мисли, афоризми и цитати  на велики хора".

  Издадени авторски книги: три стихосбирки: "Глътка въздух" (1992), "Главната улица"(1999), "Руни" (2005); проза: "Малък енциклопедичен речник" (хумористичен сборник, 1994), "Галерия на шантавите" (сборник разкази, 1995), "Прозрението на Буридановото магаре" (сборник публицистика, 2002), "Наследникът на Колизеума" (роман, 2002), "Портрети Натюрморти" (сборник разкази, 2004), "Само за мъже – кулинарни вълшебства" (кулинарна книга, 2007), "Трите кита" (философски трактат, 2007), "Зодия килър" (екшън-трилогия, 2008), "Светът е кръчма" или Клозет накрая на града" (сборник разкази, 2014), "Ловецът на охлюви" (роман-дневник, 2014) "Как да живеем с изтрещялата си половинка" в 2 части: Той и Тя (забавна психология, 2015). "Жената шофьор § Мъжът домакиня" (2020).

  Асен Сираков е автор и на детските книги „Приказка за Малък Мечо или кога Зайо спи зимен сън“, „Приказка за Малката Слоница“, „Приказка за една Плишимура, която не беше плишимура“, четирилогията „Четвъртото неизвестно“ и детско-юношеския роман „Чочо Мозъка и вълшебният айфон“. Неговите пиеси „Зачатието на Годо“ и „Почукай и ще ти отворя“, са играни в столични театри, а радио-пиесата „Behold the man“ / „Ето го човекът“ - в Лондон.

  Играни пиеси: Зачатието на Годо (постановка на Н. Атанасов-Шуши, с участието на Пламен Сираков, Антон Радичев, Ина Попова и др.), Почукай и ще ти отворя (постановка Живко Ботев, с участието на Деница Шопова, Маргарита Михайлова и Пламен Сираков), Behold the man (Ето го човекът – радио-пиеса, Лондон), Нефритеният пръстен (постановка на Н. Атанасов-Шуши, в процес на поставяне).

  Носител на следните големи награди: Premios ondas (Гран при за радио, Барселона), "Златен таралеж" (журналистика, София), "Златно перо" (литература и публицистика, София), "ПОКИ" (поезия, Харманли), „Константин Константинов” (национална награда за детска литература, Сливен).

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  ЪПДЕЙТ

  ЪПДЕЙТ

  Ъпдейт
  Автор: Асен Сираков
  Брой страници: 168
  Формат: 14,5 см / 21 см
  Цветност страници: с частичен лак и мат ламинат
  Корица: мека
  Година на издаване: 2023

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане