НОВИ книги и продукти

Разгледани продукти

 • ХЕРОИН

  ХЕРОИН Автор: Тодор Андонов Брой страници: 368 Формат: 14,5 см / 21 см Внимание книгата е с два вида дизайн на корица!!! Корица: мека, с частичен лак и...

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

Нов Намалена цена! ХЕРОИН Увеличи

ХЕРОИН

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197280364

ХЕРОИН

Автор: Тодор Андонов

Брой страници: 368

Формат: 14,5 см / 21 см

Внимание книгата е с два вида дизайн на корица!!!

Корица: мека, с частичен лак и мат ламинат

Година на издаване: 2017

Виж повече детайли

Atea Books

12,60 лв. с вкл. ДДС

-10%

14,00 лв.

 • Една пратка хероин се превръща в „главен герой”, по следите на който хукват и „добрите”, и „лошите”. Ситуирано на нашенска земя, действието препуска през Европа и света. И кроткият провинциален главен сержант Милчо Милев, броящ часовете до пенсионирането си, дори не подозира докъде ще го отведе  убийството на една жена. А когато на „тепиха” се  появява и старият му приятел Ачо, вече нищо не е такова, каквото изглежда…

  Умело заплетен сюжет, логично изградени образи, неочаквани обрати и още по-скандална развръзка – все добри залози за качествено и интригуващо  четиво!

   

  Внимание книгата е с два вида дизайна на корицата!!! 

   

  Тодор Андонов е роден на 1.08.1959 г. в гр. Нови Пазар. Неговият  житейски и творчески императив е: „Никога не се предавай!“ С него върви през годините на своя живот и преодолява трудностите  му преди и след като напълно загубва зрението си през 1995 г. Завършил е българска филология, фирмен мениджмънт и психология в Шуменския университет. Работил е като художник, началник на телевизионен сервиз, учител по класическа китара, началник отдел и ръководител направление в производствено предприятие. Изпълнява в съпровод на китара свои песни, активист е на бард  движението у нас. Сам си е тонрежисоьор и звукооператор. С ведрото си чувство за хумор дълго време повдига настроението на слушателите всеки ден като радиоводещ. Не приема орисията си на сляп като проклятие и трагедия, а като предизвикателство и активно консултира като психолог деца и възрастни.

  В момента е журналист, писател и издател. Член е на Клуба на писателите  криминалисти към СБП. Автор е на книгите: „Баща и учител на слепите”, „Като българи” (в съавторство със Станислав Симеонов – Шушу), „Осмият ден”, „Етюд с морени”, „Вариации в си бемол  мажор”. Носител е на национални литературни и музикални награди. Два пъти печели втора награда на литературния конкурс за кратък криминален разказ „Атанас Мандаджиев” – през 2006 г. с разказа  „Билярдната топка” и през 2008 г. с „Вариация за  китара и труп”.

   

  Мнение: 

   

  В "Хероин" на Тодор Андонов има майсторски изградени образи, неочаквани обрати. Романът е стегнат, чете се на един дъх. Ритмичен, с интересна структура. Най-много ме впечатли вторият план. Мотивировката на героите, която не се натрапва, а през цялото време анализира и стои органично в действието, но без да натежава и да е пресилено. Много деликатно вкарано и много майсторски изграден съспенс. Има изключително силни описания. Любима ми е онази част с пропадането на единия герой и срещата му с циганите. Там, физически усещаш болката. Там е направо... (happy) Оставя те без дъх. Специални поздрави на автора.

    Харесва ми, че Варна не е представена в клишета- пристанището, вълнолома и т.н. Градът се усеща  пълнокръвно, показан е в периферията. Местата, които авторът е избрал са хармонично свързани с действието, точно там, където логично биха се случили  в реалния живот. Между другото обитавам точно тези "нетуристически" дестинации и се кефя, че и авторът ги е усетил. Има нещо, което неудържимо привлича в нея и те кара да я четеш на един дъх. Ритъмът. Добрата еротика. Главният герой. Много стегнато повествование. Епизодите са супер действени. Нищо излишно. Много майсторска работа.

   

                                                      Таня Чешмеджиева - автор и режисьор в документалната поредица "Малки истории" - БНТ

   

   

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  ХЕРОИН

  ХЕРОИН

  ХЕРОИН

  Автор: Тодор Андонов

  Брой страници: 368

  Формат: 14,5 см / 21 см

  Внимание книгата е с два вида дизайн на корица!!!

  Корица: мека, с частичен лак и мат ламинат

  Година на издаване: 2017

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане