Комплекти "Атеа"

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

Нов Намалена цена! Енциклопедии Британика - комплект от 5 тома Увеличи

Енциклопедии Британика - комплект от 5 тома

С покупката на този продукт, можете да съберете до 11 точки за лоялност. Общо за количката Ви 11 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 2,20 лв..


Енциклопедии Британика - комплект от 5 тома

Вселената - том 1
Растения, водорасли и гъби - том 2
Еволюция и генетика - том 3
Човешко тяло - том 4
Бозайници - том 5

Година на издаване: 2010/2010/2010/2011/2011
Брой страници: 96/96/96/96/96
Корици: твърди

 

Виж повече детайли

110,16 лв. с вкл. ДДС

-10%

122,40 лв.

 • Предлагаме най-популярната семейна енциклопедия в света в специален промоционален комплект!

   

  Вселената:
  Една от най-успешните и уникални поредици на Британика с невероятно цветни и детайлни илюстрации. 
  Със своите общо над 18 000 удивителни илюстрации включващи фотографии от National Geographic, NASA, Corbis, ESA и др., описващи науката по един необикновен начин, поредицата ще бъде прекрасно и уникално допълнение към вашата библиотека. Препоръчва се за всички, които желаят да обогатят своите знания и интереси.

  Изчерпателно отразяване на най-важните и актуални теми в науката. 
  Поредицата Илюстрована Научна Енциклопедия е полезно допълнително помагало в помощ на учениците, което ще им служи като доверен източник на знания, обхващащи широк диапазон от заложените в учебните планове теми. Поредицата покрива ключови научни области: биология, физика, астрономия, геология, устройство на човешкото тяло, медицина, флора и фауна, еволюция и генетика, както и разкрива най-новите изследвания в науката и дава изчерпателни отговори за всеки любознателен разум. С нейна помощ младите читатели ще добият солидни научни разбирания и знания.

  Изчистена структура за лесно обучение и бързо възприемане.
  Всяка глава от книгите включва кратък информативен преглед на темата, след което въвежда четящите в детайлите с помощта на изчерпателни визуални диаграми. В края на всяка книга ще намерите и кратък речник, описващ най-често срещаните термини.

  Едни от най-актуалните, стойностни и красиви енциклопедии издавани някога в България, под научната редакция на ст.н.с. I ст. д-р Златозар Боев от Националния природонаучен музей при БАН и изцяло под контрола на Британика.

  В тази книга ще намерите историята на Космоса, описана и илюстрирана с поразително красиви изображения, показващи в детайли как е възникнала Вселената, каква е природата на светлините, с които е обсипано нощното небе, и какво ни очаква в бъдеще.
  Ще откриете как слънцата, които обитават Космоса, се раждат и умират, какво представляват тъмната материя и черните дупки и къде се намираме ние самите в този необятен простор.
  Изображенията и илюстрациите, които придружават текста, ще ви бъдат полезни в изучаването и разбирането на същността и структурата на всички видими и невидими обекти, формиращи познатата ни част от Вселената. С помощта на звездни карти ще опознаете и съзвездията – групите звезди, които още от древността са служили на хората за навигация и изработка на календари.
  Без значение къде ще разтворите тази чудна книга, нейните страници ще поставят в ръцете ви Вселената и нейните тайни.

   

  Растения, водорасли и гъби:
  Кои са били първите растения, появили се на Земята? Как те са помогнали на голата скала да се превърне в почва? 
  Ще намерите всичко това и още много на страниците на тази книга, която включва невероятни снимки и илюстрации, даващи поглед навътре към сърцевината на дърветата, функциите на растителните тъкани и проводящите съдове на листата. Растенията са тясно свързани с живота на Земята – без тях той би бил невъзможен. Благодарение на фотосинтезата те ни снабдяват с храна, кислород, лекарства, дървесина, смоли и много други незаменими материали. Почти магически е процесът, при който растенията превръщат слънчевата светлина във въглехидрати като захарите и скорбялата. Чудесно е да разберем как един неподвижен организъм се е научил да се възползва максимално от енергията, която получава от Слънцето, и едновременно с това е открил механизми за справяне с предизвикателствата на заобикалящата го среда.
  Ще бъдете изненадани да научите защо растенията влагат толкова усилия и енергия в производството на своите цветове. Ще опишем за вас в детайли, стъпка по стъпка, как протича тяхното оплождане.
  В тази книга е включен пълен исторически обзор на растенията, както и описание на основните им разлики с водораслите и гъбите.

   

  Еволюция и генетика:
  Кога се появяват хората? Кое ни прави различни от животните? Как се е развил езикът? Защо дешифрирането на човешкия геном е толкова важно? Настоящата книга предлага отговори на тези и много други въпроси, отнасящи се до загадките и чудесата на човешката еволюция.
  Ще откриете информация и за последните открития, свързани със структурата на ДНК – молекулата на наследствеността, отворили нови области на научното познание и практика. Те допринасят за напредъка на клиничната и съдебната медицина и поставят нови въпроси за произхода на живота и посоката на човешкото развитие. Разгадаването на човешкия геном е важно не само за опитите да се обясни защо сме тук и за изучаването на еволюционното ни минало, но и дава шанс да променим бъдещето си. 
  Тази удивително илюстрирана книга ще ви запознае с историята на човешкия стремеж към себепознание. Ще научите отговорите на много успешно разгадани от науката загадки – познание, позволило на човека да контролира и променя света, в който живеем. Свят, чието научно, технологическо, художествено и индустриално развитие ни удивлява, а понякога и плаши. Ще научите и за трудностите – минали и предстоящи – които ни карат да задаваме още и нови въпроси и да търсим отговорите им чрез нови методи и в нови области на науката.
  Не чакайте повече! Разлистете страниците и се насладете на тази книга, която може да се окаже начало на едно завладяващо приключение в света на науката.

   

  Човешко тяло:
  Как да разберем какво представляваме? От какво сме съставени? Съзнаваме ли, че всички наши действия, включително и четенето на тази книга, са резултат от работата на една невероятно сложна машина?
  Въпреки, че често това остава незабелязано, групата от органи, която наричаме „човешко тяло“, действа заедно в една изключителна хармония. Мозъкът, сърцето, белите дробове, черният дроб, бъбреците, мускулите, костите, кожата и ендокринните жлези са организирани в отделни системи, всяка със свои специфични дейности и особености. Неразривно свързани една с друга, тези системи работят съвместно и в пълен синхрон за поддържането на живота. Така например няколко различни механизма се грижат едновременно за поддържането на постоянна телесна температура от 37 °C.
  И все пак, развитието на всяко едно човешко същество е започнало след сливането на две малки самостоятелни клетки. Въпреки миниатюрните си размери те са съдържали цялата генетична информация, необходима за създаването на един съвършен механизъм. Отворете страниците на тази необикновена книга, изпълнена с невероятно детайлни илюстрации, и научете повече за устройството и способностите
  на човешкото тяло.

   

  Бозайниците:
  Поредицата Илюстрована Научна Енциклопедия е полезно допълнително помагало в помощ на учениците, което ще им служи като доверен източник на знания, обхващащи широк диапазон от заложените в учебните планове теми. Поредицата покрива ключови научни области: биология, физика, астрономия, геология, устройство на човешкото тяло, медицина, флора и фауна, еволюция и генетика, както и разкрива най-новите изследвания в науката и дава изчерпателни отговори за всеки любознателен разум. С нейна помощ младите читатели ще добият солидни научни разбирания и знания.На планетата Земя живеят над 5000 вида бозайници, които обитават различни сухоземни или водни среди от полярната тундра до гъстите тропически джунгли, от дълбоките океани до високите планини. Въпреки характеристиките, които ги обединяват в един и същи клас, те се отличават с изключителното си многообразие. Едни от най-малките бозайници земеровките, тежат едва 3 грама, а най-големите сините китове, могат да достигнат тегло над 160 тона. Разнообразието на бозайниците е видно и от техните приспособления към различните жизнени среди едни бозайници тичат, а други летят, скачат, плуват или пълзят. Тюлените, делфините, прилепите, шимпанзетата всички те имат горни крайници със сходно скелетно устройство, но различните условия на околната среда са накарали тюлените и делфините да развият плавници, прилепите крила, а шимпанзетата ръце. Несъмнено най-успели сред бозайниците са съвременните хора, които населяват почти всички кътчета на Земята .
  Разтворете тази книга и се насладете на смайващите снимки и илюстрации в нея. От страниците и ще научите интересни подробности за живота на бозайниците, за техния жизнен цикъл, поведение и анатомични особености от тези на кучето, най-големия ни приятел сред тях, до мистериозната и самотна птицечовка.

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  Енциклопедии Британика - комплект от 5 тома

  Енциклопедии Британика - комплект от 5 тома

  Енциклопедии Британика - комплект от 5 тома

  Вселената - том 1
  Растения, водорасли и гъби - том 2
  Еволюция и генетика - том 3
  Човешко тяло - том 4
  Бозайници - том 5

  Година на издаване: 2010/2010/2010/2011/2011
  Брой страници: 96/96/96/96/96
  Корици: твърди

   

  Напишете вашето мнение за книгата

  11 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане