История и политика

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Анжуйските владения на Балканите (XIII-XIV в.) View larger

Анжуйските владения на Балканите (XIII-XIV в.)

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9789540752884

Автор: Николай Дюлгеров
Година на издаване: 2021
Брой страници: 374
Корици: твърди
Размери: 17х24 см

More details

УИ "Св. Климент-Охридски"

25,00 лв.

  • Монографията проследява основните етапи в изграждането на „империята" на Шарл I, основател на Анжуйската династия. Накратко са представени политическото развитие и административното устройство на преминалите под управлението му територии в Западна Европа и Средиземноморието.

    Изследването се фокусира върху балканските владения на династията, които обхващат част от земите на днешните Гърция и Албания. Проследяват се в сравнителен план политическото развитие, структурата на властта, териториалният обхват, военната организация, както и установената в тези владения феодална йерархия. В монографията се разкрива степента, в която факторите на държавността са повлияни от западноевропейските традиции, Византия и балканските й съседи. Представени са различните аспекти от взаимоотношенията между „франките" и местното население и свързаните с тях процеси на интеграция към западния обществено-политически модел. Показани са общите тенденции и приликите в развитието на тези балкански региони, както и специфичните особености на всеки поотделно, като се разкриват основните причини, довели до тяхното съществуване.


    Д-р Никола Дюлгеров е роден във Варна. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в морския град. Завършва специалност "История" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". През 2004 г.специализира Янинския университет, Гърция. Учител по история в ІХ френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин" в София (2006 - 2012). През 2007 г. защитава докторска дисертация, а от 2010 г. е преподавател по средновековена история в Алма матер. Научните му интереси са насочени към латинските държави и владения на Балканите и страните от Средиземноморието.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Анжуйските владения на Балканите (XIII-XIV в.)

    Анжуйските владения на Балканите (XIII-XIV в.)

    Автор: Николай Дюлгеров
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 374
    Корици: твърди
    Размери: 17х24 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане