История и политика

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Зачатките на българската история View larger

Зачатките на българската история

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197444001

Автор: Х. Йонков - Владкин
Година на издаване: 2018
Брой страници: 130
Корици: меки
Размери: 14х21 см

More details

Гута-Н

12,00 лв.

  • Издадена за първи път в печатница "24 април" на Цветан Радулов през 1901.

    Тази книга, библиографска рядкост днес, е един интересен, но забравен паметник на българската история. Нейното най-ценно качество е анализът на самскритския език, неговото сравняване с българския и изводите, до които достига авторът, а именно че тракийският език е езикът на първата религия и култура, възникнал е на Балканите и е разпространен в Персия и Индия като свещен език индозенд и самскрит, а чрез тракийските поселения на Италийския полуостров и чрез гръцките колонии там навлиза в латинския, а оттам в езиците на Западна Европа, "за да се върне на руската граница съвсем изопачен в първичната си родина". Този ред на мисли е продължение от хитроумния анализ на езика ни, започнат от Г. С. Раковски. Книгата съдържа ценен речник на самскрито-български думи, съставен от автора. Като притурка са добавени от издателя и един кратък речник на Г. С. Раковски и един самскрито-руски речник, съставен от руският писател, философ и изследовател Сергей Николаевич Лазарев.

    Книгата съдържа и някои реплики вън от езиковия и културно-исторически анализ, които не се съгласуват със съвременните достижения на българската историография. Те са коментирани от издателя с бележки под линия, маркирани с „БИ:“. Този недостатък ни най-малко не накърнява изключителната ценност на тази книга, която би могла да подтикне млади български учени да съставят пълен българо-самскритски речник.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Зачатките на българската история

    Зачатките на българската история

    Автор: Х. Йонков - Владкин
    Година на издаване: 2018
    Брой страници: 130
    Корици: меки
    Размери: 14х21 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане