Фантастика

Разгледани продукти

  • Бягащият човек
    Бягащият човек

    Бягащият човек Автор: Стивън КингГодина на издаване: 2015Брой страници: 244Корици: мекиРазмери: 14х21 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Бягащият човек View larger

Бягащият човек

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786191570959

Бягащият човек

Автор: Стивън Кинг
Година на издаване: 2015
Брой страници: 244
Корици: меки
Размери: 14х21 см

More details

Ибис

12,90 лв.

  • Бягащият човек

     

    Приемана от мнозина, като романа, който предвещава грандиозния успех на риалити форматите, като Биг Брадър, Сървайвър и Страх. Също така е предпоставка за написването на хитовата поредица Игрите на глада.

    Публикувана за първи път през 1982 година от Стивън Кинг под псевдонима Ричард Бакман.

    За разлика от повечето произведения на Кинг, които са издържани в жанра на свръхестествения ужас, „Бягащият човек” може да се нареди с класически антиутопии като „1984” на Джордж Оруел и „451 градуса по Фаренхайт” на Рей Бредбъри.

    Годината е 2025. Световната икономика е в руини, а Америка е прекрачила ръба на екологичната катастрофа. Всеобщата телевизия замазва очите на масите със садистични игри, в които участници залагат живота си с надеждата да припечелят малко пари. 
    Бен Ричардс е изгубил работата и надеждата си. Невръстната му дъщеричка е болна, а сметките за лекар са непосилни за жител на бедните квартали. Последната му възможност е „Бягащият човек” – най-зрелищното риалити на Всеобщата телевизия, в което всеки зрител е и участник в преследването. В продължение на месец Бен трябва да се крие не само от специално обучените Ловци, а и от обикновените хора, готови да го предадат срещу възнаграждение. Наградата за преживелия гонитбата е един милиард долара. Уловката? Никой от участвалите досега не е оцелявал.

     

    "Огромен фен съм на Кинг. В този си роман е показал толкова много от човешката психология, че ме побиват тръпки. Постоянно си задавах въпроса дали ако съм в сходна ситуация и аз ще съм способен на подобни действия. Както винаги краля на литературата те кара да загубиш представа за реалността и да се впуснеш в поредното приключение с главата напред." - Божидар Черковски

     

    "Кинг отново влезе под кожата ми. Караше ме да обръщам страниците като вманиачен и да не спирам до самия край. Въпреки, че книгата не е в типичния за него стил, пак успя да ме накара да се чувствам сам и изплашен насред гората, доказвайки, че няма нужда от ужаси за да впрегне човешката психика и да я накаря да се почувства уязвима." - Денис Ангелов

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Бягащият човек

    Бягащият човек

    Бягащият човек

    Автор: Стивън Кинг
    Година на издаване: 2015
    Брой страници: 244
    Корици: меки
    Размери: 14х21 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане