Трилъри и криминални

Разгледани продукти

 • Кристин
  Кристин

  Кристин Автор: Стивън КингГодина на издаване: 2014Брой страници: 592Корици: мекиРазмери: 14х21 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Кристин View larger

Кристин

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786191570836

Кристин

Автор: Стивън Кинг
Година на издаване: 2014
Брой страници: 592
Корици: меки
Размери: 14х21 см

More details

Ибис

16,90 лв.

 • Кристин

   

  Идеята за тази книга се е зародила в главата на Кинг през един мрачен ден, когато се е прибирал вкъщи. Мислил си за старата си кола, която вече не ставала за нищо и се сетил колко хубаво би било ако километража започне да се върти в обратна посока.

  Запознайте се с Арни Кънингам. В много отношения той е типичният тийнейджър аутсайдер - няма приятели (с изключение на Денис), страда от акне и си мечтае за собствена кола. Мислите си, че го познавате? Грешите. Един ден Арни се натъква на ръждясал "Плимут Фюри '58", който ще промени живота му до неузнаваемост... Но дали сбъднатата му мечта няма да се превърне в кървав кошмар?
  Това е история за любовен триъгълник - за Арни Кънингам, Лий Кабът и разбира се, Кристин. Но Кристин беше на първо място, искам да го разберете. Тя беше първата истинска любов на Арни и въпреки че не съм абсолютно сигурен, мисля, че тя беше единствената му истинска любов.

  Автомобилите винаги са заемали специално място в творчеството на Краля. Спомнете си внушителния "Шевролет Бискейн" на Били Нолан в "Кери", раздрънкания "Фолксваген '68" на Джак Торънс в "Сиянието", "Кадилака" на Долан и камионите от едноименните разкази, злополучния "Форд Пинто" в "Куджо", извънземния "Буик" от "Буик 8"... Ала нито една кола не е по-знаменита от свръхестествения "Плимут Фюри" на Арни Кънингам, по-известен като Кристин...

  Публикувана за пръв път през 1983 г., "Кристин" продава над 300 000 копия само за няколко месеца и още същата година е екранизирана от легендарния Джон Карпентър. За разлика от повечето дотогавашни книги на Кинг, действието се развива не в Мейн, а в Питсбърг. Малко известен факт е, че на снимката на Краля за задната корица на първото издание откриваме не "Плимут Фюри '58" - прототипът на "Кристин" - а "Плимут Савой '57". Романът е любопитен и с още нещо - всяка една от главите му започва с цитат от известно рокендрол парче.

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  Кристин

  Кристин

  Кристин

  Автор: Стивън Кинг
  Година на издаване: 2014
  Брой страници: 592
  Корици: меки
  Размери: 14х21 см

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане