Романи и повести

Разгледани продукти

  • Избрана проза
    Избрана проза

    Автор: Марио де Са-КарнейроГодина на издаване: 2021Брой страници: 224Корици: твърдиРазмери: 15х21 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Избрана проза View larger

Избрана проза

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786192451592

Автор: Марио де Са-Карнейро
Година на издаване: 2021
Брой страници: 224
Корици: твърди
Размери: 15х21 см

More details

АИ Проф. Марин Дринов

18,00 лв.

  • "Подбраните в книгата творби са представителни произведения, публикувани приживе от самия автор. Усещането е за проза със силно поетично звучене, която гальовно успокоява или остро дразни всички сетива едновременно. Многопластови приказни картини, фантастична нишка, която свързва отделните епизоди, криминален привкус, елемент на изненада в края на всяко действие, триумф на духа.

    Обсебен от загадката, авторът ни въвежда в една спираща дъха словесна съкровищница, изцяло във властта на мистерията, която заслепява с ярък пъстроцветен блясък или се крие някъде в мрака и дълбоките сенки. Съновидения, блянове, чувственост, еротика, физически усещания, душевни борби, духовни копнежи, интелектуализирана сетивност, многопланова мисловност и дистанцирана аналитичност. Всичко става възможно чрез натрапчиво разединяване на личността и противопоставяне на борещи се помежду си същности, принудени да съжителстват в едно тяло. Отдаването на плътската съблазън, макар и обрисувано с щедра сценична разточителност и майсторство, никога не е самоцелно изживяване, а опит за създаване на изненадващ енигматичен шедьовър на върховното единство с дълго търсената сродна душа или със самия себе си, може би разпилян в много тела. Неспирен стремеж към съвършенство, реализиран в неподражаемо произведение на изкуството, сътворено от въображаемите обрати на живота."
    Вера Киркова

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Избрана проза

    Избрана проза

    Автор: Марио де Са-Карнейро
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 224
    Корици: твърди
    Размери: 15х21 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане