Романи и повести

Разгледани продукти

 • Несъгласни думи – книга 2
  Несъгласни думи – книга 2

  Несъгласни думи – книга 2 Автор: Димитър БочевГодина на издаване: 2017Брой страници: 400Корици: мекиРазмери: 14х21 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Несъгласни думи – книга 2 View larger

Несъгласни думи – книга 2

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789542617594

Несъгласни думи – книга 2

Автор: Димитър Бочев
Година на издаване: 2017
Брой страници: 400
Корици: меки
Размери: 14х21 см

More details

Хермес

17,95 лв.

 • Пред вас стои една необикновена възможност да се сблъскате с произведение създадено от наш сънародник, но написано на световно ниво.

  „Несъгласни думи – 2 на Димитър Бочев е породен от присъщия на автора интерес към съотношението между Божието и людското – както във фундаменталните добродетели и ценности, които християнската ни цивилизация следва, така и в индивидуалната съдба, в биографичния път на всеки от нас. Особено внимание авторът отделя на феноменологията на любовта, на изневярата, на страданието, на щастието. Писателят се опитва да разгадае ситуираността на конкретния човек в човечеството, на индивида – в общността, на физичното – в метафизичното, както и несъразмерното, заредено с нерешими скрити конфликти взаимодействие между националното, интернационалното и космополитното. Непреходна тема на сборника е и онзи деструктивен процес, който приятелят и учител на Бочев – философът Асен Игнатов, обозначи като саморазпадане на хуманизма.

  Езиково погледнато, сборникът „Несъгласни думи“ е художествена, литературна творба. Погледнато семантично, става дума за психологически и философски изследвания на генезиса на човешкото светоусещане, на органиката на духовността, на мъчителното еволюиране на човешкия род от хомо към сапиенс. Предадени на един колкото радикален, толкова и самобитен език, размислите на Бочев за силата и безсилието на съзнанието пред несъзнаваното, на рационалното пред ирационалното, на сетивното пред умозрителното, на земното пред извънземното вълнуват. А решимостта на автора да се себеразкрие без остатък и в най-сакралните си безпокойства увлича така, че неусетно превръща читателя в съавтор.

  И може би най-вече в това се крие очарованието на тази необикновена книга.

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  Несъгласни думи – книга 2

  Несъгласни думи – книга 2

  Несъгласни думи – книга 2

  Автор: Димитър Бочев
  Година на издаване: 2017
  Брой страници: 400
  Корици: меки
  Размери: 14х21 см

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане