Романи и повести

Разгледани продукти

  • Оставам тук
    Оставам тук

    Автор: Марко БалцаноГодина на издаване: 2021Брой страници: 216Корици: мекиРазмери: 14х20 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Оставам тук View larger

Оставам тук

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197581164

Автор: Марко Балцано
Година на издаване: 2021
Брой страници: 216
Корици: меки
Размери: 14х20 см

More details

Lemur

18,95 лв.

  • Когато настъпи война или потоп, хората бягат. Хората, но не и Трина. Упорита като Курон, малкото село в Южен Тирол, където е израснала, тя знае как да се противопостави на фашистите, които се опитват да й попречат да бъде учител. Не се страхува да избяга в планината със съпруга си дезертьор. А когато водите на язовира са на път да потопят нивите и къщите, тя се защитава с това, което никой никога няма да може да й отнеме: думите.

    Със съкровен и мощен глас, Марко Балцано дава нов живот на историята на едно потънало село. Още след излизането си, романът му е финалист в надпреварата за престижната награда Strega 2018, печели 10 значими литературни отличия през 2018 и 2019 и се нарежда сред най-продаваните творби в съвременната италианска литература.

    „Леещата се, реалистична и пълна с лирични похвати проза на Балцано е безупречна в описанието на емоциите на героите и пейзажа, през който преминават. Фокусирайки се върху селото, което изчезна под водата, Балцано написа история за липсата на принадлежност и тленността, дълбоко вкоренени в днешната действителност.“
    La Lettura

    „Роман, който става още по-добър с всяка глава, както се случва с талантливите разказвачи на истории. Той говори за големите теми на днешния ден: граници, миграция, етнически разногласия, злоупотреби с власт, обикновени хора и авторитарни импулси.“
    L'Espresso

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Оставам тук

    Оставам тук

    Автор: Марко Балцано
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 216
    Корици: меки
    Размери: 14х20 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане