Романи и повести

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New За кого бие камбаната View larger

За кого бие камбаната

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9786197596632

Автор: Джон Дън
Година на издаване: 2021
Брой страници: 208
Корици: твърди
Размери: 16х23 см

More details

Лист

20,00 лв.

  • Знаменитият метафизически поет и проповедник Джон Дън е съборен на легло от тежка болест, която го отвежда до границата на смъртта. Опитни специалисти, включително личните лекари на краля, се затрудняват да открият причината на заболяването и да проведат лечение. Пациентът е напълно изтощен, няма сили да продължи редовните си проповеди в храма и е обзет от мисли за края. Най-лошото постепенно отминава. Първото, с което се захваща след това, е да опише възникналите по време на болестта преживявания и размисли. Тези изповеди излизат от печат в книга, озаглавена „Богопосвещения по внезапни поводи и различните степени на моята болест“, която става най-често издаваното и цитирано произведение в проза на големия поет, неговото духовно завещание. Сега излиза за пръв път на български със заглавието „За кого бие камбаната”, ключова фраза в книгата.


    За автора:

    Джон Дън (1572 - 1631) е роден в Лондон в семейството на католици нонкомформисти, които не се отказват от вярата си. Майка му е от рода на сър Томас Мор, екзекутиран заради отстояването на независимостта на Църквата от кралската власт. На единайсет Джон започва следването си в Оксфордския университет, а три години по-късно го продължава и в Кеймбридж. В ранните си години Дън пише любовна лирика, сатири и епиграми, както и парадоксална есеистична проза. По-късно става декан на централната лондонска катедрала „Св. Павел“ и създава възвишена и екстатична религиозна поезия.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    За кого бие камбаната

    За кого бие камбаната

    Автор: Джон Дън
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 208
    Корици: твърди
    Размери: 16х23 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане