Романи и повести

Разгледани продукти

  • Франция - Изход
    Франция - Изход

    Франция - Изход   Автор: Велко КарааибановИздател: СонмГодина на издаване: 2021Брой страници: 268Корици: мекиРазмери: 14х20 смТегло: 319 грама

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Франция - Изход View larger

Франция - Изход

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9786197500301

Франция - Изход

 

Автор: Велко Карааибанов
Издател: Сонм
Година на издаване: 2021
Брой страници: 268
Корици: меки
Размери: 14х20 см
Тегло: 319 грама

More details

Сонм

20,00 лв.

  • Краят на 80-те години. Младо семейство хуманитаристи решават да устроят живота си на Запад от Желязната завеса, в свят, който познават главно от книгите. Попадат във Франция. Каква е цената на Изхода, как се сблъскват представите с действителността, какво място е отредено на Чужденеца в свят, прокламиращ за висши свои ценности свободата, братството, равенството? На тези въпроси отговаря романът на Велко Караиванов.

    "Съдбата (или упълномощените от нея) през последните девет месеца, откакто бяха подали документите за емиграция през оня септемврийски ден в Париж, ги беше изсипвала на най-чудновати места из френската страна. По някакво странно, необяснимо стечение на обстоятелствата те се озоваваха не на местата, които знаеха от пощенските картички и туристическите брошури, а все в квартали с архитектура, до болка позната от тяхната социалистическа родина. Високият стил на тази архитектура се изразяваше в паралелепипеди, строени като на парад, мръсносиви сгради с кални градинки помежду им. Единствената разлика бе в това, че тук не живееха горди строители на социализма, а емигранти от бившите френски колонии. Емигрантите, в по-голямата си част безработни и на социални помощи, правеха тези места оживени като африкански базари. Франция се славеше не само с вината и сирената си, но и с изключително висококачествена безработица. Беше цяло чудо, че след като през март пристигнаха в тяхната последна дестинация - Монжерон, малко градче на 15-20 км южно от Париж, Ваня си беше намерил работа."
    Из книгата

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Франция - Изход

    Франция - Изход

    Франция - Изход

     

    Автор: Велко Карааибанов
    Издател: Сонм
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 268
    Корици: меки
    Размери: 14х20 см
    Тегло: 319 грама

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане