Романи и повести

Разгледани продукти

  • Човек на име Уве
    Човек на име Уве

    Човек на име Уве Автор: Фредрик БакманГодина на издаване: 2014Брой страници: 294Корици: мекиРазмери: 14х21 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Човек на име Уве View larger

Човек на име Уве

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789542815075

Човек на име Уве

Автор: Фредрик Бакман
Година на издаване: 2014
Брой страници: 294
Корици: меки
Размери: 14х21 см

More details

СИЕЛА

15,90 лв.

  • Човек на име Уве

     

    Бакман е известен световен блогър, когато създава персонажа си Уве. След масирана подкрепа и гласуване на страницата му, той е принуден да издаде романа "Човек на има Уве". Пожънал световен успех, както с тази, така и със следващите си книги Бакман е един от най-актуалните писатели по целия свят.

     

    Уве е на 59, заклет почитател и притежател на сааб, вдовец. Тъгата по любимата му Соня го кара всеки ден да пожелава смъртта си.
    Вечно недоволен и гневен, наричат го изпълнения с горчивина кошмарен съсед, лесноизбухлив. Понякога Уве се пита защо наричат даден човек кисел, след като не обикаля улиците с фалшива усмивка. Той е темерут – от хората, които сочат с пръст онези, които не одобряват, и се отнасят към тях като към крадци, хванати пред прозореца. Но за него да спаси човешки живот е дреболия. Има железни принципи и е постигнал непоклатима рутина в действията си. Защо ли започва да ги нарушава?

    Една сутрин бъбрива млада двойка с две весели дъщерички се нанасят в съседна къща и случайно смачкват пощенската му кутия. Случката води до комичния и трогателен разказ за безпризорна котка, неочаквано приятелство и древното изкуство да дадеш на заден с ремарке. Всичко, което се случва, ще промени киселия старец и ще разтърси до основи кварталното сдружение на обитателите. 

     

    "Бакман е любимият ми автор, а тази книга е първата му, която прочетох. Уве е такъв сладур, че нямаше как да не се пленя от стила на автора. Откровен, много откровен, дори прекалено, засяга другите хора, а това ги кара да се държат негативно с него. До голяма степен се оприличавам на главния герой, човек държащ на принципите си и с висок морал. Убеден съм, че всеки от вас ще открие голяма част от собствените си качества в него." - Станислав Стоилов

     

    "Книга изпълнена с всичко. Смях се от сърце, на моменти се разчувствах, а друг път се питах какво всъщност изпитвам. Читателят постепенно наблюдава развитието и промяната в образа на Уве. Кара те да се почувстваш част от историята, все едно наистина познаваш този човек. Не знаеш кой си и се чувстваш никой, докато не срещнеш смисъла на живота си, човекът, когото да обичаш вечно. Но как ще постъпим, когато съдбата ни го отнеме, Уве е страхотен пример за преоткриването на смисъла на живота." - Илия Ангелов

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Човек на име Уве

    Човек на име Уве

    Човек на име Уве

    Автор: Фредрик Бакман
    Година на издаване: 2014
    Брой страници: 294
    Корици: меки
    Размери: 14х21 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане