Българска литература

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Идеи за носене. Концептуален български моден дизайн View larger

Идеи за носене. Концептуален български моден дизайн

С покупката на този продукт, можете да съберете до 3 точки за лоялност. Общо за количката Ви 3 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,60 лв..


9786191866489

Автор: съставител  Нели Митева
Година на издаване: 2021
Брой страници: 340
Корици: твърди
Размери: 21х26 см

More details

Жанет 45

35,00 лв.

  • Книгата проследява процеса на търсене на собствена идентичност в българския моден дизайн чрез трите концептуални изложбени проекта "XXSОФИЯ", "1.5 km..." и "STATIONS".

    Дрехата е разгледана като своеобразна връзка на индивидуалната личност с обкръжаващата я среда ("XXSОФИЯ"), визуален коментар на понятието "разстояние", неговата продължителност, протяжност или мимолетност ("1.5 km...") или интерпретация на глобалната тенденция мултилокализъм чрез проучване на нашата създадена чрез опит и преживявания на различни точки по света идентичност ("STATIONS").

    Концептуалната мода като израз на собствени идеи - визуални коментари на темите, които ни вълнуват. Стимулиращи интелекта модни скулптури, дрехи, изработени от плат, но доближаващи се до средствата и смисъла на архитектурата. Стабилни форми, но с вграден в тях потенциал за движение. Носещи се недвижимости. Материя-послание. Форма-експеримент. Във фокус е концептуалната мода: Мода с позиция, социално съдържание и смисъл.

    Съставител на книгата е Нели Митева, създател, артистичен директор на "Иван Асен 22" - концептуална дизайнерска платформа и куратор на концептуалните модни проекти. Нели завършва моден дизайн в Германия. Изявява се като дизайнер на собствени и съвместни колекции, автор на костюми за пърформанси, театрални и танцови представления. Също така преподава и пише за мода. Последното ѝ значимо отличие е наградата "INSPIRATIONAL-VISIONARY AWARD" за постиженията ѝ в развитието на югоизточноевропейската дизайнерска сцена от Центъра за творческа икономика на Югоизточна Европа в Любляна, Словения.

    "Иван Асен 22" е концептуална дизайнерска платформа и Фондация за представяне и подкрепа на съвременни дизайнери, създадена от модния дизайнер Нели Митевa, е обособена в София, България, като своеобразна, единствена по рода си съавторска инициатива за създаване, развиване и представяне на дизайнерски концепти. Работещи заедно, дизайнерите от новото, професионално образовано поколение образуват мрежа, обособяват разпознаваема среда, видима и любопитна за заинтересованата публика. "Иван Асен 22" цели да бъде връзката между образованието и професионалната реализация на дизайнерите и да помага в преодоляването на трудностите, с които дизайнерите се сблъскват в ограничения за индивидуални дизайнерски работи пазар, липсата на финансиране, недостатъчните познания в областта на мениджмънта и модния маркетинг, и т.н.

    От 2015 г., "Иван Асен 22" работи със селектиран кръг дизайнери по артистични концептуални проекти, доближаващи съвременния моден дизайн до контекста на съвременните изкуства. Моделите-скулптури са разработени по кураторска концепция и тема, засягаща важни обществени течения и са представени в музейни пространства под формата на тематични пространствени инсталации, допълнени от моден филм. В тези мащабни интердисциплинарни проекти са въвлечени и съвременни артисти от областта на операторското майсторство, фотографията, пространствения дизайн, актьори, режисьори, музиканти.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Идеи за носене. Концептуален български моден дизайн

    Идеи за носене. Концептуален български моден дизайн

    Автор: съставител  Нели Митева
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 340
    Корици: твърди
    Размери: 21х26 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане