Българска литература

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Мопсът на Вазов. Краткости (2001-2021) View larger

Мопсът на Вазов. Краткости (2001-2021)

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786192590130

Автор: Владислав Христов
Година на издаване: 2021
Брой страници: 136
Корици: меки
Размери: 13х20 см

More details

Ерго

16,00 лв.

  • „Мопсът на Вазов“ е книга, която разкрива необичайната чувствителност на един съвременен човек, рефлектиращ болезнено върху случващото се в света около нас и в света вътре в нас. По този начин тя препотвърждава предназначението на самата литература: да умиротворява, да облагородява, да бъде пътеводител в духовния ни живот. Едно от най-приносните постижения на сборника е в заявената богата литературна култура на автора (с неизбежните реминисценции, алюзии и паралели от наши и чужди автори и произведения), както и надграждането на българската повествователна традиция, водеща началото си още от кратката публицистична проза на Ботев.

    проф. д-р Людмил Димитров

    Няма съмнение, че кратката проза е най-трудната за овладяване литературна форма. В текстове си Владислав Христов съумява да открие както точната дума, така и най-сгъстения сюжет. Поантите са изненадващи и често преобръщат изцяло перспективата на повествованието. „Мопсът на Вазов“ представя автора като писател с усет за социално значими проблеми. Това пък е обяснимо с факта, че Владислав е автор и на безкомпромисна публицистика. В този сборник обаче той е прибегнал към художествена интерпретация на темите, които го вълнуват. На места това са житейски случки, ситуации и истории, другаде – басни, но във всички случаи го е занимавал конкретен обществен проблем.

    Христо Карастоянов

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Мопсът на Вазов. Краткости (2001-2021)

    Мопсът на Вазов. Краткости (2001-2021)

    Автор: Владислав Христов
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 136
    Корици: меки
    Размери: 13х20 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане