РОМАНИ

Разгледани продукти

  • ТАЙНСТВЕНИЯТ НЕПОЗНАТ
    ТАЙНСТВЕНИЯТ НЕПОЗНАТ

    Автор: Марк ТвенПреводач: Аглика МарковаБрой страници: 380Година на издаване: 2022Корици: мекиЕзик: българскиТегло: 478 грамаРазмери: 14x21

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New ТАЙНСТВЕНИЯТ НЕПОЗНАТ View larger

ТАЙНСТВЕНИЯТ НЕПОЗНАТ

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9786190110804

Автор: Марк Твен
Преводач: Аглика Маркова
Брой страници: 380
Година на издаване: 2022
Корици: меки
Език: български
Тегло: 478 грама
Размери: 14x21

More details

Изток - Запад

22,00 лв.

  • "Тайнственият непознат“ е последният роман на големия американски писател Марк Твен. Той работи по него с прекъсвания от 1897 до 1908 г., като създава три съвсем различни версии. Първите две остават недовършени, а финалът на третата е някак прибързан и незадоволителен. Това навярно е една от причините книгата да не види бял свят, докато Твен е жив; другата са опасенията на автора как ще бъде приета от публиката, защото този сатиричен роман е остра критика срещу организираната религия, моралните принципи и човечеството като цяло. В него Твен изследва концепцията за Бог и Сатаната и разсъждава върху смисъла на живота и реалността на самото съществуване, за да стигне до мрачен и стряскащ извод, който дълго време ще преследва читателите.
    Настоящото издание включва и трите версии на романа. Първата описва приключенията на младия Сатана – племенник на едноименния библейски персонаж – в австрийско село през 1702 г. Във втората главен герой е сходно момче, но действието се развива през ХIХ век в Питърсбърг, Мисури, и в нея вземат участие небезизвестните Том Сойер и Хък Фин, а третата ни връща отново в Австрия, този път през 1490 г., когато пред вратата на една печатница се появява загадъчен младеж на име Номер 44.
    Трите версии излизат за пръв път на български език.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    ТАЙНСТВЕНИЯТ НЕПОЗНАТ

    ТАЙНСТВЕНИЯТ НЕПОЗНАТ

    Автор: Марк Твен
    Преводач: Аглика Маркова
    Брой страници: 380
    Година на издаване: 2022
    Корици: меки
    Език: български
    Тегло: 478 грама
    Размери: 14x21

    Напишете вашето мнение за книгата

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане