Други КНИГИ

Разгледани продукти

  • Фрида

    Автор: Хейдън ХерераПреводач: Красимира ДжисоваБрой страници: 464Година на издаване: 2022Корици: твърдиЕзик: българскиТегло: 550 грамаРазмери: 17x24

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Фрида View larger

Фрида

С покупката на този продукт, можете да съберете до 3 точки за лоялност. Общо за количката Ви 3 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,60 лв..


9786197625929

Автор: Хейдън Херера
Преводач: Красимира Джисова
Брой страници: 464
Година на издаване: 2022
Корици: твърди
Език: български
Тегло: 550 грама
Размери: 17x24

More details

Кръг

34,90 лв.

  • Първата изчерпателна биография на една от най-забележителните жени на ХХ в., по която е заснет и награденият с „Оскар“ филм.

    „Вълнуваща история за изкуство, романтични политически идеи, необикновени любови и болка.“
    „Тайм“

    Единственото, което може да надмине творчеството на художничката Фрида Кало, е нейният забележителен живот. Изпълнен с много страст, творчески възходи и непосилни физически страдания, той е увенчан и от необикновената й жизнерадост.
    Още млада, Фрида претърпява катастрофа, с последиците от която се бори до края на дните си. Тя се посвещава на рисуването, прикована към леглото, а талантът и необикновеният й стил я превръщат в един от най-разпознаваемите, влиятелни и скъпопродавани творци.
    Самата Фрида не се възприема за артист. По време на живота си тя е преди всичко посветена на брака си с Диего Ривера – прочут стенописец, с когото има бурни отношения. Но Кало поддържа любовни връзки и с други знаменити мъже, като Исаму Ногучи и Лев Троцки.
    Авторката на „Фрида“ Хейдън Херера е изкуствоведка с опит в писането на биографии. За да създаде това първо задълбочено изследване върху живота на Кало, тя използва нейни писма и дневници и провежда десетки интервюта с хора, които са я познавали. Херера ни пренася в размирните години на Мексиканската революция и разкрива сложната идентичност на тази магична страна. Тя обрисува пламенната природа на Фрида, като едновременно обсъжда експертно и критично творчеството й. Книгата става основа и за едноименния филм с участието на Салма Хайек от 2002 г., получил шест номинации за „Оскар“ и две статуетки.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Фрида

    Фрида

    Автор: Хейдън Херера
    Преводач: Красимира Джисова
    Брой страници: 464
    Година на издаване: 2022
    Корици: твърди
    Език: български
    Тегло: 550 грама
    Размери: 17x24

    Напишете вашето мнение за книгата

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане