Фантастика

Разгледани продукти

  • Туп!
    Туп!

    Автор: Тери ПратчетПреводач: Катя АнчеваБрой страници: 495Година на издаване: 2022Корици: мекиЕзик: българскиТегло: 265 грамаРазмери: 10x18

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Туп! View larger

Туп!

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789544221485

Автор: Тери Пратчет
Преводач: Катя Анчева
Брой страници: 495
Година на издаване: 2022
Корици: меки
Език: български
Тегло: 265 грама
Размери: 10x18

More details

12,00 лв.

  • Поредицата за „Градската стража“ продължава с „Туп“ – това остроумно четиво, съчетано с криминална загадка, която ще раздразни читателския ви нюх с нова доза неистови смешки.

    Сър Тери Пратчет и тук няма да изневери на умението си да изобразява удивително отражението на обществото, в което се намираме днес, като го поднася с ирония, щипка майтапи и някак прави така, че всички абсурди да изглеждат очевидни.

    Какъв по-сладък начин да назовем истината освен чрез смеха?

    Играли ли сте някога играта „Туп“? Или може би сте попадали на играта „Шах“? Разбира се, че сте, но никога не сте играли такава партия като тази, в която участва командир Ваймс.

    Всъщност двете игри са само сходни, в „Туп“ участват фигурки на тролове и на джуджета.

    Точно осем трола и трийсет и две джуджета, ако трябва да бъдем специфични. В тази игра е важно да умееш да мислиш бързо и да предугаждаш ходовете на съперника си. Без стратегия и методи за атака сте загубени в битките.

    Джуджетата винаги играят първи, могат да се движат във всички посоки и да стъпват върху всяко квадратче, което пожелаят. Троловете следват бавно и само с по една крачка, тоест с по едно квадратче...

    Не забравяйте, че това е само игра.

    Или може би не е? Ако е само игра, не трябва ли силите да са равномерно разпределени между страните и защо Ваймс сякаш долавя, че победата ще лежи винаги само у единия противник?

    В света на Диска троловете и джуджетата са на прага да възобновят хилядолетната си омраза, която се стаява между двата вида от години. От командир Сам Ваймс зависи дали този конфликт ще прерасне във война, или не. Ключът е в разрешаването на убийство...

    В мрака и сред десетки подвеждащи улики Сам ще трябва да отсее истина от илюзия и да открие убиеца на едно джудже, за да потуши тихо клокочещата вражда.

    Авторът си служи с приказни герои – джуджета, тролове, вампири, зомбита, но нека това не ви заблуждава. В творчеството на ироничния писател всяко създание има важна роля и символика. Ще ги откриете ли и този път?

    Командирът от Градската стража на Анкх-Морпорк е обичан герой от епоса за света на Диска. Персонаж, притежаващ много дарби. (Е, може би уменията му на дипломат изискват ооооще малко работа.) Тери Пратчет прави едно важно пояснение за думата „полицай“, която сме залепили като етикет за героя му. Тя означава „човек на града“.

    Самюел Ваймс със сигурност служи на Анкх-Морпорк с цялата жар и пламенност на съществото си, но той също е и човек на семейството. Затова нека не ви учудва това колко често срещате в „Туп“ фразата „Къде ми е кравата?“. Обяснението какво е мястото ? в творбата е дори много просто и твърде очарователно.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Туп!

    Туп!

    Автор: Тери Пратчет
    Преводач: Катя Анчева
    Брой страници: 495
    Година на издаване: 2022
    Корици: меки
    Език: български
    Тегло: 265 грама
    Размери: 10x18

    Напишете вашето мнение за книгата

    16 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане