Най-четени заглавия

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Гибелта на една империя View larger

Гибелта на една империя

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9789543206070

Автор: Егор Гайдар
Година на издаване: 2017
Брой страници: 488
Корици: меки
Размери: 14х21 см

More details

Рива

14,00 лв.

  • „Растящото желание да се върнат славните дни на империята залага пред днешна Русия много от същите капани, които направиха Съветския съюз несъстоятелен. В тази стойностна книга Гайдар ясно показва защо руската носталгия за империята е опасна и злополучна:„Мечтите за връщане към предишна епоха са илюзорни. Опитите за това ще доведат до поражение."

    The Economist:
    „В книгата си„Гибелта на една империя" Гайдар предупреждава за опасностите от постимперската носталгия и опитите тя да се използва. Той прави силни и тревожещи паралели между нацистите в Германия и подобни гласове в Русия. Много от неговите страхове са предизвикани от войната в Грузия през август 2008 г. „Ситуацията е изключително опасна. Постимперският синдром е в пълен разцвет. Трябва да внимаваме следващите пет-десет години да не направим нещо глупаво", каза той.

    Егор Гайдар:
    „Няколко фактора ме накараха да напиша тази книга. Първо, беше покачването на цените на петрола, което в реално изражение започна да се приближава до нивото в периода на късния Брежнев. Второ, е обезпокоителната тенденция днешното руско общество и популярната култура да митологизира края на съветския период. Тези митове включват убеждението, че въпреки проблемите си Съветският съюз беше динамично развиваща се световна суперсила, докато узурпатори започнаха катастрофални реформи. Най-малко 80% от руснаците са убедени в това неправилно тълкуване на историята."(2007)

    ***
    Егор Гайдар /1956-2009/ е руски държавник, историк, икономист. Един от основните идеолози на икономическите реформи в началото на 90-те години в Русия

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Гибелта на една империя

    Гибелта на една империя

    Автор: Егор Гайдар
    Година на издаване: 2017
    Брой страници: 488
    Корици: меки
    Размери: 14х21 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане