Най-четени заглавия

Разгледани продукти

  • Конкистадорите
    Конкистадорите

    Автор: Матю Рестал, Филипе ФернандесГодина на издаване: 2017Брой страници: 164Корици: меки

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Конкистадорите View larger

Конкистадорите

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197357059

Автор: Матю Рестал, Филипе Фернандес
Година на издаване: 2017
Брой страници: 164
Корици: меки

More details

12,00 лв.

  • Матю Рестал е професор по латиноамериканска история в Пенсилбанския щатски университет. Автор е на много трудове, включително Seven Myths of the Spanish Conquest (OUR 2003).

    Фелипе Фернандес-Арместо е професор по история в Университета „Нотр Дам". Многобройните му публикации включват The Americas: A Hemispheric History.

    C изумителна бързина испанските конкистадори нахлуват в стотици кралства на коренното население, превземат могъщите империи на ацтеките и инките и слагат началото на безпрецедентно преразпределение на световните ресурси и баланс на силите. Те променят хода на историята, но митът, който налагат, е по-странен и от реалните им постижения. Настоящото Много кратко въведение използва последните постижения на науката, за да разчупи и замени традиционните описания. Отделните глави проследяват цивилизациите на Новия свят преди нахлуванията, генезиса на културата на конкистадорите от двете страни на Атлантика, ролята на черните африканци и коренното население, както и последиците от Завоеванията. Книгата разкрива кои са били конкистадорите и какво е направило приключенията им възможни.

    „Като отхвърля отколешни митове, ревизира ръководения от политически съображения начин на говорене, добавя новите резултати от изследвания в областта на етноисторията, без да изпуска от поглед самите конкистадори и техните местни съюзници като главни действащи лица, тази книга предлага интелигентен и свеж преглед на испанската конкиста в Америка за читателите от XXI в."
    Стюарт Шварц, автор на Victors and Vanquished: Spanish and Nahua Views of the Conquest of Mexico

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Конкистадорите

    Конкистадорите

    Автор: Матю Рестал, Филипе Фернандес
    Година на издаване: 2017
    Брой страници: 164
    Корици: меки

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане