Детска литература

Разгледани продукти

 • Фиалата на жреца
  Фиалата на жреца

  Автор: Тодор КаракашевГодина на издаване: 2021Брой страници: 194Корици: мекиРазмери: 14х21 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Фиалата на жреца View larger

Фиалата на жреца

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786192202972

Автор: Тодор Каракашев
Година на издаване: 2021
Брой страници: 194
Корици: меки
Размери: 14х21 см

More details

Лексикон

16,00 лв.

 • Тодор Каракашев е един от най-известните автори на приказки, разкази и стихове за деца. Пространно познава света на днешното дете, любопитството му, желанието му да се докосне до непознатото, да прави открития, да помага на нуждаещите се, да участва в приключения, да бъде състрадателен.

  Новата му книга – „Фиалата на жреца“, е романтично повествование, в което паралелно са разгърнати приказно и реално, приказни и реални са героите в него, които в развитието на действието предприемат рискове и постъпки, за да постигнат благородната си цел – да спасят от крадци и разбойници свещената чаша.

  Сюжетът на романа е изпълнен с интригуващи приключения, опасни действия, с приятелска загриженост и всеотдайност въпреки някои спречквания и несъгласия при вземане на решения в екстремални ситуации. Тодор Каракашев умее да заплита – и разплита, интриги, да създава напрегнати моменти, за да изпита смелостта и лоялността на участниците в случващото се, да създава подходяща атмосфера, тайнствена и магична при определени обстоятелства.

  Тънкото и незлобливо чувство за хумор внася особено настроение и в най-критичните моменти от поведението на героите.

  „Фиалата на жреца“ приковава вниманието на читателя още от първите страници на книгата. Приключенията, към които се втурват Мила, Мърхо, Големия Търбух и останалите епизодични герои, са подчинени на хуманната идея – да се спаси от крадци и бандити една уникална находка – фиалата, задигната от тях от музея.

  Образите на тримата водещи действието герои са привлекателни с неподправената си детска наивност и чистота, с дребните хитринки, с приятелската преданост, с чистосърдечното си по детски поведение. Романното повествование на Тодор Каракашев е особено необходимо днес, когато духовното е превзето от посредствени екшъни и пълни с насилие жестокости. Тодор Каракашев е изпълнил в най-висока степен художествено пълноценно поставената си идейно-естетична задача. Получило се е по дух на настроение изключително интересно четиво за малки и големи читатели.

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  Фиалата на жреца

  Фиалата на жреца

  Автор: Тодор Каракашев
  Година на издаване: 2021
  Брой страници: 194
  Корици: меки
  Размери: 14х21 см

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане