Детска литература

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Активна възпитателна система. Комплект View larger

Активна възпитателна система. Комплект

С покупката на този продукт, можете да съберете до 3 точки за лоялност. Общо за количката Ви 3 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,60 лв..


Активна възпитателна система. Комплект

 

Автор:
Издател: Сдружение азбукари
Година на издаване: 2021
Брой страници: 190
Корици: меки
Размери: 21х30 см
Тегло: 857 грама

More details

Сдружение Азбукари

39,00 лв.

 • Обученията по темите „Здравословен начин на живот“, „Психология и психично здраве“, „Физическо възпитание и спорт“ постигат добър баланс между усвояването на материята, възможността за практическо прилагане на наученото и изграждането на положителна поведенческа промяна. „WellBeCome“ методиката гарантира пълноценното физическо, емоционално и познавателно функциониране, съобразно индивидуалните потребности на децата, младежите и педагозите.

  В помагалото за деца, в частта „Здравословен начин на живот“ са включени теми като хранителни навици, здравословна и нездравословна храна и др., под формата на игри, тестове, експерименти, въз основата на които се правят заключения здравословно ли се храни детето, или не.

  В частта „Психология и психично здраве“ темите са разделени на 3 – за начален, прогимназиален и първи гимназиален етап на обучение под общо заглавие „Заедно сме, но сме различни“. При малките ученици се разясняват понятията „идентичност“ и „различия в обществото“. Децата се учат на толерантност към съученици с нарушен слух и зрение, с двигателни нарушения, с аутизъм, съм деца с раздличен цвят на кожата и умствена изостаналост.

  Учениците в прогимназиалния клас пък се запознават с понятия като личност, междуличностни взаимоотношения – общуване, приятелство, близост, връзка между двама и повече души. Разглеждат се взаимоотношенията в семейството, роднинските връзки, приятелството, брака, в работата, обучението, по съседство и т.н. Гимназистите се запознават с основните признаци на правовата държава и се учат да изграждат представа за важността на регулирането в обществените отношения въз основа на правовия ред.

  По темата „Физическо възпитание и спорт“ малките ученици се учат как да развиват ловкостта и координационните си способности, овладяват знания за съдържанието и правилата на спортните игри. В прогимназиален курс се акцентира на правилата на спорта крикет, техниката на удар с топка, стрелба с топка и др. На гимназистите се предлагат туристическо ориентиране, алпийски ски и ски бягане, спортно състезателно катерене, първа помощ при планинско спасяване, джудо и др.

  Втората книга е методическо пособие за педагози, ментори и родители как да мотивират децата и да им помогнат да водят по-здравословен начин на живот.

  Иновативният образователен проект „WellBeCome“, на основата на който са създадени двете помагала „Активна възпитателна система“, е високо оценен от педагози на проведеното през 2020 г. обучение.

  „Сдружение Азбукари“, чиято основна кауза и мисия винаги е била подкрепата на децата в осъществяването на мечтите им, стана инициатор и основен партньор в разработването на „WellBeCome“. Подобен проект не е реализиран досега. Той събра педагози и деца от двете страни на границата между България и Сърбия. За пръв път във фокуса беше трансграничното сътрудничество между две съседни държави. За пръв път педагози от две държави се обучаваха по една програма на два езика – български и сръбски. За пръв път в новаторския проект се наблегна на такива теми, като здравословен живот, психично здраве, физическа култура и спорт при децата.

  За реализирането на този проект „Сдружение Азбукари“ се довериха на водещи експерти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – проф. д-р Весела Гюрова от Факултет по науки за образованието и изкуствата; доц. д-р Ася Асенова от Биологически факултет; гл. ас. д-р Мария Валявичарска Факултет по науки за образованието и изкуствата; проф. д-р Анжелина Янева от Департамента по спорт.

  През 2020 г. повече от 15 месеца деца от училищата „Иван Вазов“ в с. Алдомировци, общ. Сливница и „Христо Ботев“ в Димитровград, Сърбия учиха заедно. Това стана възможно с проекта „WellBeCome“, реализиран по Програмата Interreg-ИПП за трансгранично сътрудничество България – Сърбия 2014-2020. В партньорство със „Сдружение Азбукари“ учителите от двете страни на границата работиха в посока равностойно качествено образование, нагласи към емпатия и добронамереност, здравословен начин на живот в семействата и спорт.

  При работа с учебните помагала, децата и младежите получиха компетенции по равностойно качествено образование през целия живот, нагласи към емпатия и добронамереност, взаимопомощ при премахване на глада и за осигуряване на по-качествено хранене, насоченост към здравословен начин на живот в семействата, активно включване в културата, спорта и в други области на творческите им изяви.

  Комплект от 2 бр. помагала
  – 1 бр. за учители и родители
  – 1 бр. за ученици и младежи

  "Сдружение Азбукари" се довериха на водещи експерти от Софийския университет "Св. Климент Охридски" - проф. д-р Весела Гюрова от Факултет по науки за образованието и изкуствата; доц. д-р Ася Асенова от Биологически факултет; гл. ас. д-р Мария Валявичарска Факултет по науки за образованието и изкуствата; проф. д-р Анжелина Янева от Департамента по спорт.

  Брой страници на помагалото за учители и родители: 108 страници.
  Брой страници на помагалото за ученици и младежи: 88 страници.

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  Активна възпитателна система. Комплект

  Активна възпитателна система. Комплект

  Активна възпитателна система. Комплект

   

  Автор:
  Издател: Сдружение азбукари
  Година на издаване: 2021
  Брой страници: 190
  Корици: меки
  Размери: 21х30 см
  Тегло: 857 грама

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане