Деца от 3 до 6 години

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Reduced price! Принцът и принцесите на числата - 3 образователни игри с карти View larger

Принцът и принцесите на числата - 3 образователни игри с карти

Няма бонус точки за този продукт.


9789548999755

Принцът и принцесите на числата - 3 образователни игри с карти

Автор: доц. дфн Добринка Райнова
Година на издаване: 2014
Брой карти: 30
Корици: меки

More details

Atea Books

8,91 лв.

-10%

9,90 лв.

  • Принцът и принцесите на числата

    3 ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИГРИ С КАРТИ

     

    С помоща на игрите детето ще научи:

     

    • Числовата редица на числата
    • Как се изписват цифрите
    • Стойността на числата
    • Да свързва броя на пръстчетата на ръката с образа на числата
    • Да разпознава четните и нечетните числа на ръката с образа на числата

     

    Комплектът от 30 образователни карти Принцът и принцесите на числата съдържа 3 игри с упътване, чрез които се затвърждава наученото от децата за редицата на числата, за начина на изписване на всяко отделно число в нея и за точно определената стойност на числото, чрез която то обозначава винаги едно и също множество от обекти. Различното оцветяване на цифрите за четните и нечетните числа помага на децата лесно да запомнят кои числа са четни и кои  -нечетни. От друга страна то кара децата да направят връзката между образа на цифрата и числовата стойност на числото, обозначаваща четно или нечетно множество от обекти. Картите са специално разработени както да забавляват вашите деца, така и да им помогнат лесно да усвоят тайните на цифровата редичка. По време на игрите децата могат да спечелят званието „Принц“ или „Принцеса на числата“ и да станат организатори на весел семеен празник, с който се отбелязва първият им успех в областта на математиката. Децата могат да се учат от картите както сами, така и с родителите си, с приятели или в класната стая.

     

    УПЪТВАНЕ КЪМ ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИГРИ С КАРТИ

     

       Скъпи деца! Скъпи родители, роднини и приятели на децата, пред вас са образователните игри с карти „Прицът и принцесите на числата” от обучителната система „Малките математици”, чийто автор е доц. дфн Добринка Райнова.

     

    Съдържа 30 карти- 12 картинни и 9 карти с цифрите на числата от 1 до 9, както и

    9 карти с обозначение на цифрите с точки. Цифрите, означаващи четни числа са червени, а тези които означават нечетни числа са сини. Ако точките на картата са нечетен брой, цветът им е син, а ако са четен - червен.

    С този комплект карти може да се изиграят 3 вида игри. 

    Първата игра учи децата да свързват броя на пръстчетата с образа на числата - четни и нечетни. Играе се с 21 карти - 12 картинни и 9 с цифрите на числата.

    В играта има 2 жокера:

     

    1)Главен жокер. На картата е изобразен принцът на числата с двете принцеси на четните и нечетни числа.

     

    2)Карта жокер десятка. На тази карта е изобразен принцът на числата. Тя се чисти с картата „две ръчички с десет пръста”,  но може да остане в игра, докато играчът, който я е получил при раздаването пожелае. Преди да започнете играта, най-възрастният от играчите трябва да покаже на останалите как да играят.

     

    За целта той прави следното:

    1)Разбърква картите и ги раздава на всички играчи една по една, като първата карта дава на себе си. Ако играчите са двама или четирима, след като раздаде равен брой карти на всеки играч, той трябва да обърне на масата последната карта така, че всички да видят какво има върху нея. Играчът, който има „ръка” за тази карта я прецаква и я взема, за да я изкара от играта.

     

    2)Всеки играч подрежда своите карти пред себе си на масата, така че да се виждат от всички. Най-възрастният играч обяснява на всеки поотделно как може да „изчисти” подобните карти, които е получил при раздаването. Например ако има карта с момиченце в червено и ръчичка с 4 пръста и карта с цифра 4, той „изчиства” двете карти и ги слага пред себе си. Ако има карта с цифра 3 и карта с принцеса в синьо с ръчичка с 3 пръста, двете карти също се „изчистват” от играта.

     

    3)На всички играчи се показват двете най-важни карти. Картата главен жокер е едната като на нея е изобразен принцът  на числата, заедно с двете принцеси на четните и нечетни числа. Другата важна карта е жокер десятка. На нея е нарисуван принцът на числата. Обяснява се, че този, който е получил жокера десятка ще разбърква и раздава картите за истинската игра, която ще последва след първата обяснителна игра. С картата жокер десятка, играчът който я притежава може да поиска с „прецакване ” главния жокер, ако играчът, който го е получил го свали на масата и поиска „ръка” за последната своя карта.

     

    4)След като се „изчистят” еднаквите карти, всеки от играчите взема в ръце останалите свои карти. Този, който е раздавал картите, тегли от играча в дясно от себе си една карта и ако тя е с цифра, търси в своите картинни карти съответната карта, с която да я „изчисти”. Ако картата е картинна търси в своите карти с числа цифрата, с която може да я „изчисти”. Играчът, който е изтеглил от партньора си в дясно карта, подава своите карти на партньора си вляво, също да изтегли карта.

    Така играчите теглят по една карта от партньора си вдясно, докато „изчистят” картите си. Играчът, в който е главният жокер, когато остане само с една карта за „чистене” може да „свали” картата-жокер заедно с последната своя карта и да каже:

    -Жокер! Дайте ми ръка за чистене.

    Този играч, който има карта с която да се „изчисти” свалената карта я дава и така притежателят на главния жокер става „принц” или „принцеса” на числата. Ако друг играч има карта „жокер десятка” и не я е изчистил с „десетте пръстчета”, той прецаква „главния жокер” с думите:

    -„Жокер десятка”! Вземам „главния жокер”.

    Тогава притежателят на главния жокер излиза от играта и губи правото да получи титлата „принц” или „принцеса”. Играта продължава,  докато в един от играчите остане само картата с „главния жокер”. Тогава той става „принц” или „принцеса на числата”. Другите играчи са длъжни да изпълнят три негови желания.

    *Много е важно играчът, който е получил картата с „жокер десятка” да не я чисти преди да е свален „главния жокер”. Така не може да прецака „главния жокер” и да стане „принц” или „принцеса ” на числата.

    ** Хубаво е, преди започване на играта децата с помощта на възрастните да приготвят корона за „принца” или „принцесата” на числата от хартия или от пластмасова бутилка за вода. При коронясването,  тя се слага върху главата на спечелилия играта и всички обикалят масата след коронования принц. После се ядат пуканки, мекички или сладолед и се пие сок. За почерпката отговаря бабата в къщата.

    При втората игра, картите съдържащи принцесите на числата се сменят с картите на които цифрите са обозначени с точки. Целта на тази игра е съзнанието на детето да свържи образа на цифрата с множеството от обекти, които тя обозначава. Играта се играе по същите правила като първата описана по-горе.

     

    Трета игра: Тази игра е препоръчително да се играе първа, за да се запомнят по-лесно числата. На всеки играч се предлага да отдели от тестето с карти картите с нечетните и четни числа и да подреди числовата редичка във възходящ ред, като на мястото на десятката постави картата жокер - „Принц на числата“. След това върху всяка карта с цифра той трябва да сложи карта с принцеса на числата, показваща с пръстчета стойността на числото, както и карта с точки със същата стойност. Над картата с жокера се поставя съответно карта с “десетте пръстчета” и карта “главен жокер”. Времето за нареждане на картите се отчита по часовник. Печели най-бързият. Когато има четерима участника картите могат да се подреждат от двойки играчи, така се увеличава емоцията в играта. Уважаеми участници в играта, не забравяйте да си закупите книгите към обучителната система на издателство „Атеа“ - „Малките математици”:

     

    1. С малката русалка броим до 10
    2. Принцът и принцесите на числата
    3. Вълшебната нула на Фук
    4. Стотинките на левчето

     

    Картите могат да се ползват и като приложение към втората книга от обучителната система на издателство „Атеа” - „Малките математици”. Бъдете здрави и успешни!                    

         

    Автор: доц. дфн Добринка Райнова, член коренспондент на МАБИК  

    Дизайн и илюстрации: Атеа Букс ЕООД       Телефон за контакти: 0884 08 51 54 

    Е-mail:  clients@ateabooks.com                            www.facebook.com/AteaBooks 

     

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Принцът и принцесите на числата - 3 образователни игри с карти

    Принцът и принцесите на числата - 3 образователни игри с карти

    Принцът и принцесите на числата - 3 образователни игри с карти

    Автор: доц. дфн Добринка Райнова
    Година на издаване: 2014
    Брой карти: 30
    Корици: меки

    Напишете вашето мнение за книгата

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане