World History Series

Разгледани продукти

  • РУСКИ ГАМБИТ

    РУСКИ ГАМБИТ Военновременни бележки Автор: Павлин ПавловБрой страници: 102Година на издаване: 2022Корици: мекиЕзик: българскиРазмери: 125/185

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New РУСКИ ГАМБИТ View larger

РУСКИ ГАМБИТ

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197624212

РУСКИ ГАМБИТ

Военновременни бележки

Автор: Павлин Павлов
Брой страници: 102
Година на издаване: 2022
Корици: меки
Език: български
Размери: 125/185

More details

12,00 лв.

  •          Възникват ситуации, за които разузнаванията не успяват навреме да запалят червения сигнал. Фактът, че се стигна до война между два братски народа, говори, че разузнаването не успя да реши задачите си и да я предотврати. Къде отиде анализът от мюнхенската среща? Защо се внушава, че само Русия не спазва споразуменията? Ако се направи анализ на историята от битката на Александър Невски с шведите върху замръзналото Чудско езеро през 1242 г., на войната с Наполеон, Първата и Втората световна война, та до наши дни, ще стане ясно, че много неща можеха да се предскажат. Защо разузнавателните служби и правителствата забравиха репликата на Путин: „За какво ни е свят без Русия?” Защо никой не го взе предвид в прогнозите за развитието след това? Или все пак го е имало в докладите на разузнаванията, но държавните ръководства са отказали за пореден път да приемат фактите. Всичко това говори за тотален срив в професионализма. И както става обикновено, и руското, и американското разузнаване ще трябва да плащат. И сигурно го заслужават, защото по много оценки и двете разузнавания силно са се политизирали. Обективният анализ липсва и е скроен според очакванията на шефовете.

              Написаното в книгата от автора е търсене на отговора на актуалния в момента тревожен въпрос за отношенията ни с Русия, за последствията от войната и то не e плод на конюнктурната му ориентация, а е израз на разума над чувствата, на опита да се прогледне далеч над хоризонта на сегашните тъжни събития, когато ще се търсят нови допирни точки и перспективи.                                                                                                                                                                                                                                       / Ген. Тодор Бояджиев /

            С творчеството си Павлин Павлов се харесва на немалко читатели, а други го отминават с мълчание, ако не и с неприязън. Професионално подкован в битието си на дългогодишен служител на специалните служби и „тихия фронт”, авторът се разполага в атмосферата, която познава много добре, а поривите към моралното съживяване на човека му дават импулс да повярва и в онова: „Думите отлитат, написаното остава”.

    Издателство Атеа Букс свързва автори и читатели и представя различни гледни точки, като дава възможността да се образоват в по-голяма степен и да направят своя информиран избор.

    Издателство Атеа Букс не се ангажира с изложените тези и гледни точки на автора в книгата.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    РУСКИ ГАМБИТ

    РУСКИ ГАМБИТ

    РУСКИ ГАМБИТ

    Военновременни бележки

    Автор: Павлин Павлов
    Брой страници: 102
    Година на издаване: 2022
    Корици: меки
    Език: български
    Размери: 125/185

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане