НОВИ книги и продукти

Разгледани продукти

  • ПОСОЛСТВО

    Посолство Автор: Борис Борисов Издателство: Атеа Букс Година на издаване: 2024 г. Издание: меки корици  Брой страници: 456

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New ПОСОЛСТВО View larger

ПОСОЛСТВО

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9786197624465

Посолство

Автор: Борис Борисов

Издателство: Атеа Букс

Година на издаване: 2024 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 456

More details

Atea Books

24,00 лв.

  • ПОСОЛСТВО

    Роман

    Какви са причините за атаката и опита за отвличане на българския посланик в Йемен? Каква е ролята на българските и чуждите специални служби в прикриването и поставянето на чадър над замесените оперативно интересни лица?
    Сключената сделка за незаконен внос на оръжие между йеменска и българска фирма е отправната точка, дала началото на лавина от събития, разкриващи корупционните методи и средства за постигане на всякакви цели. Кой какви конци дърпа при вземане на политически и кадрови решения и какви лични и институционални обвързаности се заплитат?
    Отделните сюжетни нишки са с ярко открояващи се главни действащи лица от състава на Посолството в Сана, служители на специалните служби, средния и висшия ешелон на Министерството на външните работи, йеменското държавно ръководство и представители на племенните и бизнес среди в арабската страна. Преплитането им изгражда канавата на политическия трилър и внася остър криминален и драматичен елемент.

    Зад завесата на дипломацията – бляскава и лустросана, но всъщност сурова и горчива, наднича притворност и размазаният фокус на стойностите.
    ----------
    Борис Борисов е един от най-утвърдените български арабисти, преводач и дипломат. Завършил е Багдадския университет в Република Ирак, специалност „Арабска история и арабски език".
    През 1996 г. постъпва в Министерството на външните работи, където 25 години заема различни длъжности – главен експерт, държавен експерт, началник на Отдел „Близък изток и Северна Африка", а като дипломат – аташе, втори секретар, първи секретар, съветник, пълномощен министър в няколко арабски страни.
    В периодите 2002 – 2006 г. и 2008 – 2013 г. е управляващ и посланик в Йемен, а през 2016 – 2020 г. е посланик в Кувейт.
    ----------
     " Вратите на посолствата са тежки. Може би защото хората, които искат да надзърнат зад тях, не са малко. Костюми, банкети, екзотични подаръци и екскурзии за чужда сметка – за лаиците това е дипломацията. В реалния живот обаче истината е друга. Кипи работа. Посланик Здравко Берковски представя България в Йемен. И тук свършва арабската приказка, защото е удавена в българската реалност. А в нея има опит за отвличане, предателства и чиновническа бумащина. Само силните оцеляват. В ръцете си държите една история, с която да влезете в обувките на такъв човек. А те стягат и правят рани, включително и в душите. Един посланик отваря много врати, които водят... извън Посолството."

    Павлета Давидова
    журналист във вестник „24 часа"


     " Едно скромно по мащаб Посолство в Близкия изток е камерната сцена, край която се разиграва нескопосана измама с доставки на оръжие от България, на която излиза един Бай Ганьо на дипломацията, един вилнеещ шейх, двойни агенти и много човешки слабости, охотно развъждани в хранителната среда на Външното министерство и службите за сигурност – български и чужди. А зад кулисите виси като десетилетна паяжина гъста мрежа от зависимости, изтъкана от агентурата. Всичко се случва на фона на събитията по време на Гражданската война в Йемен, описани и обяснени с педантизма на дипломатическа грама. Къде точно свършват фактите и откъде започва фикцията, авторът дипломатично мълчи."

    Милен Енчев
    журналист и копирайтър

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    ПОСОЛСТВО

    ПОСОЛСТВО

    Посолство

    Автор: Борис Борисов

    Издателство: Атеа Букс

    Година на издаване: 2024 г.

    Издание: меки корици 

    Брой страници: 456

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане