Други

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Обувките на Масарик. Щастливата епоха View larger

Обувките на Масарик. Щастливата епоха

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786197392777

Автор: Владимир Мацура
Година на издаване: 2021
Брой страници: 324
Корици: меки
Размери: 14х22 см

More details

Ерго

18,00 лв.

  • Този том обединява книгите на Владимир Мацура „Обувките на Масарик и други семи(о)фейлетони“ (1993) и „Щастливата епоха. Символи, емблеми и митове 1948–1989“ (1992).
    Сборникът „Обувките на Масарик и други семи(о)фейлетони“ предлага интригуващ поглед към чешката действителност от деветдесетте години на XX в. и връзките ? с културната традиция. В центъра на вниманието са националните символи, възрожденските и съвременните мистификации, но също и паметници с причудлива история или явления от масовата култура.
    Семиотичните есета в „Щастливата епоха. Символи, емблеми и митове 1948–1989“ подлагат на задълбочен демитологизиращ анализ редица аспекти от културата на социалистическа Чехословакия, като същевременно подсказват, че зад присъщите за нея клишета и манипулативни знакови операции се крият механизми, които надхвърлят не само географските граници, но и рамките на конкретната политическа доктрина.

    Владимир Мацура (р. Острава, 1945–1999) е писател, литературен теоретик и историк, директор на Института за чешка литература в периода 1993–1999 г. Щастливо съчетавайки задълбочеността на учения с дръзкото въображение и финия усет към мистифициращите игри на свободния творец, той е автор на новаторски научни изследвания за ключови явления и процеси в чешката литература и култура от XIX–XX в., но също така на проза, есеистика и поетични преводи от естонски език. Досега в превод на български е издаден том, включващ романа му „Гражданинът Монте Кристо“ и сборника с разкази „Игри различни“ (прев. Анжелина Пенчева, Панорама, С., 2000), както и романовата тетралогия „Грядущият“ (прев. Маргарита Симеонова, Стигмати/Бохемия клуб, С., 2010).

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Обувките на Масарик. Щастливата епоха

    Обувките на Масарик. Щастливата епоха

    Автор: Владимир Мацура
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 324
    Корици: меки
    Размери: 14х22 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане