200% Здрав смях

Разгледани продукти

 • Честна депутатска!

  Честна депутатска! Автор: Александър Чотрич Издател: Атеа БуксГодина на издаване: 2014Брой страници: 162Размери:12х20 Корици: мека

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Reduced price! Честна депутатска! View larger

Честна депутатска!

Няма бонус точки за този продукт.


9789548999793

Честна депутатска!

Автор: Александър Чотрич
Издател: Атеа Букс
Година на издаване: 2014
Брой страници: 162
Размери:12х20
Корици: мека

More details

Atea Books

9,00 лв.

-10%

10,00 лв.

 • Анотация:

  Когато четеш произведенията на популярния сръбски сатирик Александър Чотрич, имаш чувството, че този човек живее в България. Защото проблематиката, която засяга, е свързана със съвременната сръбска действителност, но е и много универсално балканска. Това е сатира, която грабва с остроумие. Забавна е и се чете „на един дъх”. Веселите къси разкази на автора предизвикват смях, но едновременно с това си даваш сметка, че усмивката е съпроводена и е повод да се замислиш сериозно. Това не е евтин злободневен хумор, а поглед на човек, който добре познава действителността и е отвратен от нейните нелицеприятни страни. Дори когато описва битова случка, авторът поставя дълбочинни, тревожни въпроси, свързани със съвременното общество и девиациите на отделната личност.

  Иронията не е насочена само към елитите, но и към всекиго. Наистина е голяма рядкост действащ политик да пише толкова остра политическа сатира. Но това не е сатира, насочена към омаскаряването на конкретен политически противник, а безпощаден разрез на пороците на системата като цяло.

  Творчеството на Чотрич е упрек и към обществото, което допуска изкривеното лице на прехода и фалшивата му уродлива ценностна система да се превърнат в норма на поведение и мислене. Тази книга разсмива и предизвиква. И със сигурност ще достави удоволствие на всеки, който я разгърне.

   

  За автора:

  Александър Чотрич е роден на 25 септември 1966 г. в Лозница. От 1984 г. публикува свои афоризми в редица вестници и списания. От 1992 до 2005 г. води сатиричната рубрика „Пета колона” в „Сръбска реч”. Там публикува над 60 000 афоризми и сатирични коментари, като голяма част от тях са отпечатани и в други издания. Негови афоризми, сатирични разкази и стихове са преведени на 15 езика. Член е на Сдружението на сръбските писатели и секретар на секцията на сатириците. По образование Александър Чотрич е юрист. През 1990 г. става един от основателите на Сръбското движение за обновление на Вук Драшкович, а през 2010 г. е избран за заместник-председател на партията. Бил е заместник-министър, отговарящ за диаспората, и депутат в сръбския парламент.

   

  ПОРЕДИЦА "200% ЗДРАВ СМЯХ"

  1. "Приключенията на лудите глави" - Радослав Младенов
  2. "Клозет накрая на града" - Асен Сираков
  3. "Готино е да си тъп" - Радослав Младенов
  4. "Честна депутатска" - Александър Чотроч
  5. "Ловецът на охлюви" - El Cazador De Caracoles - Асен Сираков

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  Честна депутатска!

  Честна депутатска!

  Честна депутатска!

  Автор: Александър Чотрич
  Издател: Атеа Букс
  Година на издаване: 2014
  Брой страници: 162
  Размери:12х20
  Корици: мека

  Напишете вашето мнение за книгата

  15 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане