Знание и наука

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Пътуване до дълбините на ума View larger

Пътуване до дълбините на ума

С покупката на този продукт, можете да съберете до 3 точки за лоялност. Общо за количката Ви 3 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,60 лв..


9786190109389

Автор: Майкъл Полан
Година на издаване: 2021
Брой страници: 464
Корици: твърди
Размери: 14х21 см

More details

Изток - Запад

30,00 лв.

  • Когато решава да проучи как ЛСД и псилоцибинът (активната съставка в магическите гъби) се използват за облекчаване на трудни за лечение състояния като депресията, пристрастяванията и тревожността, Майкъл Полан не подозира с какво точно се захваща. След като открива, че психеделичните вещества подобряват живота не само на психично болните, но и на здравите хора, които трябва да се справят с предизвикателствата на всекидневния живот, той решава да навлезе дълбоко в тази малко позната територия. Полан се запознава с най-новите изследвания в областта на невронауката и с процъфтяващата елегална общност на психеделичните терапевти. С това започва и уникалното му приключение из различни променени състояния на съзнанието. Като пресява истината от митовете, Майкъл Полан предлага съвършено различен поглед към психеделичните вещества, който може да предизвика истинска научна революция.

    Уникална смесица от наука, мемоари, пътепис, история и медицина, „Пътуване до дълбините на ума“ предлага кардинално ново разбиране на ума, на себе си и мястото ни в света. Този умствен пътен дневник не просто изследва ефектите на психеделиците, но се опитва да подреди вечния пъзел на човешкото съзнание – как в един свят, който ни предлага и страдание, и радост, можем да направим най-доброто, за да сме истински и да открием смисъл в живота си.

    Книгата на Майкъл Полан промени ума ми, или поне някои от идеите, които пазя в ума си. Каквото и да мисли човек за психеделиците, тази книга ни напомня, че умът е най-голямата загадка във Вселената, че тази загадка е винаги тук, но обикновено използваме твърде малко време и енергия за изследването ?.

    Ювал Ноа Харари, автор на Sapiens, Homo Deus…

    Роденият в Ню Йорк, Майкъл Полан (1955) е смятан за един от най-големите специалисти по хранене не само в САЩ, но и в световен мащаб. Американски журналист и активист, Полан е автор на „Дилемата на всеядния“, „В защита на храната“ и „Правилата на храната“. Името му нашумя около предаването "Историята на храната" по "Нешънъл Джиографик".

    Полан е роден в Лонг Айлънд, Ню Йорк, в еврейско семейство. Той е син на финансов консултант и журналистика. Полан придобива бакалавърска степен по английски език от "Бенингтън колидж" през 1977 г. и магистърска от Колумбийския университет през 1981 г.

    Пише за списание "Ню Йорк Таймс", а освен това е бивш изпълнителен редактор на списание "Харпър" и автор на пет книги.

    През 2015 г. Полан получава наградата "Уошбърн" от Музея на науката в Бостън за "изключителен принос за общественото разбиране и оценяване на науката". Освен това е носител на наградата за лидерство "Джеймс Бърд". Наградата на световното журналистическо дружество "Ройтерс" за журналистика в областта на околната среда и наградата "Генезис" от хуманитарното общество на Съединените щати.

    Неговите статии и научни трудове са включени в редица антологии като "Най-доброто от американската научна литература" (2004), "Най-добри американски есета" (1990 и 2003 г.) и др.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Пътуване до дълбините на ума

    Пътуване до дълбините на ума

    Автор: Майкъл Полан
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 464
    Корици: твърди
    Размери: 14х21 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане