Знание и наука

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Сейтай. Жизнена интелигентност View larger

Сейтай. Жизнена интелигентност

С покупката на този продукт, можете да съберете до 2 точки за лоялност. Общо за количката Ви 2 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,40 лв..


9789544749170

Автор: Лаура Лопес Кото
Година на издаване: 2021
Брой страници: 424
Корици: меки
Размери: 14х20 см

More details

Кибеа

24,00 лв.

  • Сейтай: сей (sei) – ред, подреждам; тай (tai) – тяло, или организъм.

    Сейтай възстановява естествения ред в организма и възвръща здравия смисъл на жизнената интелигентност.

    Това се е опитал да ни обясни и завещае японският мъдрец Харучика Ногучи (1911–1976), посветил целия си живот на разбулването на тайната на човешкото съществуване.

    Опирайки се на неговото наследство, Лаура Лопес Кото – журналист и практикуващ сейтай от 2003 г., навлиза в дебрите на жизнената интелигентност, за да ни го поднесе на достъпен и разбираем език.

    Сейтай е безпрецедентно откритие за това как животът е организиран чрез жизненото движение – нещо, пряко свързано с нашето здраве и състояние на духа. Да сме живи, означава да се движим, и това движение не е случайно. То е инструментът, използван от живота, за да ни създаде, да ни поддържа живи и да ни балансира, така че да реагираме правилно на всяка ситуация. То е свободното движение, което действа с интелигентност и прецизност – спонтанният живот.

    Практиките на сейтай – кацуген ундо и юки, връщат гъвкавостта, обновяват и съживяват възвратно-постъпателните движения между напрягането и отпускането на организма (дух – тяло) и дават инструменти за пълноценно изживяване на живота.

    Книгата ще даде тласък на разпространението на необикновената култура на живота и здравето сейтай, така че да добие широка известност и да заеме заслуженото си място в света.

    „Ако не действаш с цялата си енергия, ако ти липсва съзнанието да позволиш на живота да живее чрез смъртта, не можеш да постигнеш състояние на здраве. Възможно е да вярваш, че човекът е жив благодарение на собствената си воля, но не е така. Човешкото същество просто живее и толкова. Спонтанното желание за живот не е породено от индивида, а от желанието на самата Природа.“

    Харучика Ногучи (1911–1976), основател на културата сейтай

    „Убеден съм, че сейтай – наследството на Учителя Ногучи, е най-новаторската и значителна духовна култура, станала достояние на човечеството през ХХ век.“

    Нарсисо Йепес (1927–1997), китарист, практикуващ сейтай

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Сейтай. Жизнена интелигентност

    Сейтай. Жизнена интелигентност

    Автор: Лаура Лопес Кото
    Година на издаване: 2021
    Брой страници: 424
    Корици: меки
    Размери: 14х20 см

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане