Приказки

Разгледани продукти

 • Тролът Сърдитко. Коледа е!

  Автор: Барбара ван ден Шпойлхоф, Щефан ПрикенГодина на издаване: 2021Брой страници: 36Корици: твърдиРазмери: 24х30 см

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New View larger

Тролът Сърдитко. Коледа е!

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786190109198

Автор: Барбара ван ден Шпойлхоф, Щефан Прикен
Година на издаване: 2021
Брой страници: 36
Корици: твърди
Размери: 24х30 см

More details

Изток - Запад

16,00 лв.

 • Всяка година едно и също...

  Коледа е точно зад ъгъла и разбира се, тролът Сърдитко иска да празнува. Той много добре знае от какво се състои идеалният празник: вкусни курабийки, красива елха, много подаръци и разбира се, всичко да е по реда си.

  Под негова команда приятелите му полагат големи усилия, но въпреки това всичко се обърква: курабийките прегарят, на никого не му се чисти, елхата е крива, а подаръците са истинско разочарование. Няма съмнение, че в корема на Сърдитко бавно, но сигурно се завихря гневна буря.

  И не е единствен...

  Щефи и Михаел Герхарц живеят с трите си деца в Тройсдорф край Кьолн. Под своето лого „априлкинд“ те работят по дизайна и създаването на истории и плюшени животни, с които играят децата по цял свят. Идеята за трола Сърдитко им хрумнала, когато най-малката им дъщеря, с предизвикателно скръстени ръце, нацупена и сърдита, седяла срещу тях на масата за закуска. Бързо се появил и оформил образът на малкия плюшен трол, който можел да се променя и да става ту ядосан, ту радостен.

  Възникнала и концепцията за собствена поредица от книги с картинки за неговите приключения.

  Като родител Щефан Прикен също познава добре детския гняв. След изявите си в машиностроенето и архитектурата той следва начална педагогика с насоченост към изкуството, а впоследствие – графичен дизайн в Мюнстер, където днес живее и работи като илюстратор на свободна практика. Да създаде малкия трол и света му на основата на вече съществуващите плюшени играчки беше за него необичайна, но и увлекателна задача, която той изпълни прекрасно. Неговият трол Сърдитко просто няма как да не бъде обичан!

  Запалена авторка на детски книги, режисьорка и продуцентка на (детски) радиопиеси, Барбара ван ден Шпойлхоф знае, че темата за гнева присъства в доста семейства. Затова идеята за малкия трол, който се гневи за щяло и нещяло и едва от своите приятели научава какво им причинява с това, ? допада много. Със своя разказ тя извиква на живот трола Сърдитко и гнева му – достоверно, с много обич и определено без вдигнат показалец.

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  Тролът Сърдитко. Коледа е!

  Тролът Сърдитко. Коледа е!

  Автор: Барбара ван ден Шпойлхоф, Щефан Прикен
  Година на издаване: 2021
  Брой страници: 36
  Корици: твърди
  Размери: 24х30 см

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане