НОВИ книги и продукти

Разгледани продукти

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

Нов Намалена цена! Въведение в генетичната генеалогия Увеличи

Въведение в генетичната генеалогия

С покупката на този продукт, можете да съберете до 3 точки за лоялност. Общо за количката Ви 3 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,60 лв..


9786199019061

Генетична генеалогия

Автор: инж. физик Евгени Делев

Година на издаване: 2017

Брой страници:192

Включва: Над 200 цветни схеми, графики, снимки, карти и таблици

Формат: 14,5 см / 21 см

Лукс корица: твърда 

Издание на БОМИ,  Международна фондация за българско наследство "проф. Петър Детев"

Виж повече детайли

31,50 лв. с вкл. ДДС

-10%

35,00 лв.

 • Настоящият труд обхваща основно теорията на генетичната генеалогия - класическа генетика, методи за изследване и секвениране на човешкия геном, хромозомната ДНК, автозомите. Представя Y - хромозомата и митохондриалната  ДНК, генните мутации - видове и причини за появата им. Следва пълно описание на мъжките и женските хаплогрупи, особенно ценен справочник, който проследява възникването и миграциите им. Особенно внимание се отделя на античната ДНК и генеалогията в помощ на историята, антропологията и археологията. Не на последно място са и приложенията в медицината и изследването на заболявания, предизвикани по наследствен път. Студията "Въведение в генетичната генеалогия" е насочена към европейското и по-точно, балканскотото наеление. Това е първата книга на български език с т. нар. разширена реалност свързана с тази тема. Тя е луксозно изпълнена на хромирана хартия, богато илюстрована с цветни карти, схеми и фигури. Насочва читателя какъв генетичен тест да избере за да открие своите генетични роднини, произхода на своите пра-родители и да подбере най-точно генетичния тест необходим за тези изследвания. Книгата може да се чете от хора със средно образование, без специална подготовка по биология, генетика или медицина.

   

   

   

  За автора:

   

   

  Евгени Делев  роден на 18 юни през 1970 година в гр. София. Завършва средното си образование в 7-мо ЕСПО, гр. София с разширено изучаване на френски език. През 1990-91 г. учи физика в Югозападния университет в Благоевград, а през 1991-92 г. и в Университета във Валансиен и Ено-Камбрезия – Франция. През 1996 г. се дипломира във Физически факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, със специалност „Физика на полупроводниците и микровълновите прибори“. През 1998 година заминава да следва аспирантура по физика в университета в Орсе в Париж и остава постоянно във Франция.

   

  От ранна юношеска възраст Делев се интересува от класическа генеалогия. През 2006 г. по собствена инициатива, става доброволен сътрудник на американската лаборатория Фемили Три ДНА, като управител на Българския Генетичен Проект . През последните 10 години автора публикува редица статии в българската, английската и американската преса, свързани с изследването на отделни родове, както и представянето на резултатите от генетичните изследвания на българите. Голяма част от неговите статии, радио и телевизионни интервюта по Нова телевизия, БТВ и СКАТ, могат да бъдат намерени в интернет. Делев работи в тясно сътрудничество с Българското Дружество по Генеалогия и Хералдика в София, Българос-Американското Генеалогично Дружество в Чикаго, САЩ, както и с неформалната организация от последователи на трудовете на Ганчо Ценов.

   

  През 2017 г. издава най-новата си книга "БЪЛГАРИТЕ, ОСНОВОПОЛОЖНИЦИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ".

   

  Преглед

  Няма клиентски мнения до този момент

  Напишете вашето мнение за книгата

  Въведение в генетичната генеалогия

  Въведение в генетичната генеалогия

  Генетична генеалогия

  Автор: инж. физик Евгени Делев

  Година на издаване: 2017

  Брой страници:192

  Включва: Над 200 цветни схеми, графики, снимки, карти и таблици

  Формат: 14,5 см / 21 см

  Лукс корица: твърда 

  Издание на БОМИ,  Международна фондация за българско наследство "проф. Петър Детев"

  Напишете вашето мнение за книгата

  30 други продукта в същата категория

  • 7 дневен срок за връщане
  • Подмяна през куриер
  • Плащане при доставка
  • Безплатна доставка над 50 лв.
  • 100% сигурно онлайн плащане