История и политика

Разгледани продукти

  • Власт и видимост. Postscriptum
    Власт и видимост. Postscriptum

    Автор: Андрей БунджуловБрой страници: 128Година на издаване: 2022Корици: мекиЕзик: българскиТегло: 231 грамаРазмери: 13x20

Великани. Тайните истории на професор Ари Бърк

Производители

New Власт и видимост. Postscriptum View larger

Власт и видимост. Postscriptum

С покупката на този продукт, можете да съберете до 1 точка за лоялност. Общо за количката Ви 1 точка това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,20 лв..


9786190111504


Автор: Андрей Бунджулов
Брой страници: 128
Година на издаване: 2022
Корици: меки
Език: български
Тегло: 231 грама
Размери: 13x20

More details

Изток - Запад

13,00 лв.

  • "В лабиринта избирам да вляза през входа с табела Субект - човекът-субект като дейно и действащо, страдащо същество, в неговото трансцендентално, а също и метафизическо измерение. Минавам през Събитието като знак и символ за извършителя на едно чудовищно деяние и за един наблюдател, зрител, съвременник, припознаващ се и дистанциращ се от деянието. По-нататък поемам през Хегеловата диалектика на господаря и роба като самостоятелност и несамостоятелност на самосъзнанието и Беняминовата естетика на привидното като явяване на красивото, същностното, истинното като забулени, за да стигна до публичните пространства на историята и картините на видимост - продукт на историческото и геополитическото въображение. Но не това на историка, съдържащо априорни елементи, а като опосредстващ момент на възприемането на настоящето, през бъдещето, към миналото, което наричам, заимствайки една известна метафора от Бенямин, хелиотропичен ефект на историята. Превръщането на историята и геополитиката в casus belli и раждането на един нов (а може би и не толкова нов?) феномен - войните за миналото и за паметта, прераснали сега в съвсем реални, ужасни човешки страдания, които могат да се окажат преддверие към края на днешната човешка цивилизация и раждането на нова - на един нов етос и на един Друг живот."
    Андрей Бунджулов


    Андрей Бунджулов е роден в Москва през 1955 г. През 1976 г. завършва философия в Софийския университет, където започва работа като асистент по Социология на социалното управление. През 80-те години е секретар и първи секретар на Комсомола (ДКМС). През 90-те години чете лекционни курсове по Историческа социология на социализма и по Социология на историята в Пловдивския университет. Доцент, доктор на социологическите науки в Университета за национално и световно стопанство в София, където изнася лекционни курсове по Социология на политиката и по Социология на публичността. Автор е на книгата Хетеротопии (1995 г.) и на множество публикации в областта на политическата и историческата социология на прехода в България след 1989 г.

    Преглед

    Няма клиентски мнения до този момент

    Напишете вашето мнение за книгата

    Власт и видимост. Postscriptum

    Власт и видимост. Postscriptum


    Автор: Андрей Бунджулов
    Брой страници: 128
    Година на издаване: 2022
    Корици: меки
    Език: български
    Тегло: 231 грама
    Размери: 13x20

    Напишете вашето мнение за книгата

    30 други продукта в същата категория

    • 7 дневен срок за връщане
    • Подмяна през куриер
    • Плащане при доставка
    • Безплатна доставка над 50 лв.
    • 100% сигурно онлайн плащане